Grönsakssvarv

Grönsakssvarv – vilken ska jag välja?

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kökets favoriter

Grönsakssvarv. Det är ju något vi pratat om ett par gånger. Men ämnet är ständigt aktuellt. Alla vill såklart göra grönsakspasta istället för vanlig pasta. Det är gott, kul och nyttigt. Jag delar med mig av två produkter jag gillar och använder, ger användartips och recept. 

Grönsakssvarv – hjälp! Tips sökes! Vilken har du? Frågorna om dessa maskiner är många och ofta förekommande från er som följer mig. Jag själv har aldrig upplevt dessa väldiga problem som många tycks ha, men jag har tänkt en del och kommit fram till några olika saker som jag tänkte dela idag.

Rabattkod hos Bodystore vecka 27 2024

FÅ 100 KR RABATT VID KÖP ÖVER 600 KR

Rabattkod: FANNY27

Kan inte kombineras med andra rabattkoder; gäller ej Bruns eller Womensync.

Tips: Börja gärna köpet genom att klicka på knappen ovan. Då får jag en liten ersättning per köp utan att det kostar dig något extra. Att endast använda koden funkar inte. Det är ett enkelt sätt att stötta mitt arbete. Tack!

Vilken grönsakssvarv ska jag välja?

  • Person 1: Jag har ingen plats för nya köksgrejer och jag vill endast göra zucchinipasta.
  • Person 2: Jag har möjlighet att ha en större sak, och jag vill gärna göra kålrotspasta, morotspasta, sötpotatispasta, pumpapasta och all annan typ av grönsakspasta inklusive zucchinipasta.

Hur jag tänker kring rätt val

Kort sagt: Jag upplever att den större varianten är allra enklast att lyckas med.

Har du kort stubin eller verkligen inte klarar av att öva upp tekniken tycker jag att du ska köpa den större grönsakssvarven. Vill du ha enkast möjliga väljer du den mindre varianten. Men då kan det vara svårt att få till de allra hårdaste grönsakerna. Den större varianten manövrerar även mina barn väldigt enkelt.

Jag märker själv att jag säljer in den större mer, och det gör jag nog. Den funkar ju till ALLT. Men som sagt, om man mest gör zucchinipasta och inte har så mycket plats funkar den mindre jättebra. Man kan säkert få till hårdare grönsaker också om de har rätt form, men jag har inte haft så mycket tålamod att testa eftersom jag har den stora hemma.

Stora svarven

Grönsakssvarv
Större varianten, jag har uppdaterat länken med en som står mycket mer stabilt mot underlaget. Du missade väl inte detta slow cooker-kålrotspastainlägg som jag skrev i mars?

Lilla svarven

Grönsakssvarv
Mindre varianten. De hårda grönsakerna har jag alltså använt den stora svarven.

En sak till bara…

Svarven är värdelös, den funkar inte.

Är du säker på det? Tror du verkligen att ett företag säljer en produkt som är värdelös? Det låter inte vettigt. Däremot kan ju beskrivningen vara bristfällig eller handlaget felaktigt 😉 Kolla igenom min checklista för bästa resultat:

  1. Är grönsaken i rätt storlek? Det vill säga inte för smal och inte för tjock? Detta gäller främst om du har den mindre modellen, den stora klarar även hela kålhuvuden!
  2. Är zucchinin tillräckligt fast? Förmodligen inte om det inte går att svarva till den. Det är även skillnad på hårt och hårt. Om grönsaken är för hård (typ rotfrukt) kan vissa grönsakssvarvar fungera sämre. Jag använder exempelvis alltid min större pjäs till kålrot, och oftast min mindre till zucchinipasta, bara för att den är mindre egentligen.
  3. Har du gett den en ärlig chans eller har du helt enkelt för lite tålamod? Be någon annan försöka i så fall.
  4. Om du försökt allt ovan och det fortfarande inte fungerar tycker jag att du ska reklamera produkten så företaget får en chans att göra upplevelsen bättre och trevligare. Man kan inte sitta och sura utan att göra något åt saken. Så tycker jag i alla fall.
Grönsakssvarv
Betty Tyckte att det var ”jätteknasigt” att rödbetan blev sååå lång. Kul att man kan roa henne med det lilla ?
Grönsakssvarv
Många säger att det blir mycket svinn, det håller jag inte med om. Det är bara att hacka ner det som inte går att svarva. Lägg det i såsen, i salladen eller ät det som det är. Det här är resultatet efter att ha svarvat med den lilla grönsakssvarven.

Och recepten då?

Jo de har jag samlat här, massor av recept!

Grönsakssvarv

Hoppas att du blir inspirerad att testa!

Är du intresserad av fler produkter som jag gillar, använder och rekommenderar så kan du spana in min lista med favoritprodukter hos Bodystore.

Lesscarbs favoritprodukter hos Bodystore

Följ mig på Instagram för dagliga tips och inspo.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Hej! Tack för intressant artikel. Jag köpte en grönsakssvarv men den hamnade i ett skåp och används aldrig mer. Det var omöjligt att få det att funka med den. Kan du inte filma en snutt och visa hur du gör så kanske jag lär mig. Mitt problem var att den ville åka iväg när jag svarvade. Hur gör man för att den ska hålla emot trycket av svarvningen?

Köpte den stora modellen och den är toppen – lätt att använda även för mig som är oteknisk. Så lätt och roligt att kunna svänga hop nyttig ”pasta” När man trycker ihop den så tar den inte mycket plats. Mycket bra köp!!!!

Tack för din kommentar, och vad roligt att den funkar bra. Jag är också supernöjd med min, den känns rejäl och bra. 🙂 Kram!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök