Snabb mejerifri köttfärssås med zoodles – supersnabb god middag!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kitchen Time och Bodystore

Ont om tid och något populärt bland de mindre individerna i hushållet, då faller lotten på köttfärssås med zoodles.

Snabb mejerifri köttfärssås med zoodles

Ingredienser till fyra personer:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram nötfärs
  • 2 paket krossade tomater (400 g styck, 500 g gör ingen större skillnad)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/ tsk malen kanel
  • 1-1,5 tsk herbamare
  • 1 näve gröna oliver
  • Peppar
  • 2 zucchini
  • Smaklös kokosolja till stekning, olivolja

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlök och stek i kokosolja några minuter.
  2. Bryn köttfärsen, slå sedan på de krossade tomaterna, pressade/rivna vitlöksklyftor, tomatpuré, kanel, herbamare, oliver och peppar. Låt puttra cirka 10 min på svag värme.
  3. Smaka ev av med lite vanligt salt.
  4. Använd din weggie twister för att göra zoodles, eller använd en potatisskalare. blanda runt i köttfärssåsen och låt allt stå på plattan någon minut så zucchinipastan hinner värmas upp.
  5. Ringla olivolja över för extra smak och fett.

Tips!

När bara jag och min man ska äta brukar jag tillsätta 1 tsk sriratcha eller chiliflakes.

Köp en svarv till grönsakspasta

Den heter frukt- och grönsakssvarv och är större och kraftigare, den tycker jag är bra om man vill göra pasta av grövre grönsaker, som rotfrukter.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in mitt recept på zoodles med pestokyckling och oliver

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.