Zoodles med snabb saffranskycklinggryta

Dela på facebook
Dela på email
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kitchentime

Detta blev en underbar rätt, smakrik, snabb och enkel. Bättre än så kan det ju knappt bli! Jag älskar när rätterna smakar så gott på så kort tid, ger rätten som en extra krydda, i alla fall för mig som vet hur enkel den var!

Zoodles med snabb saffranskycklinggryta

Ingredienser till ca 2-3 pers: 

  • 1 stor gul lök
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 dl cream fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl haricoverts
  • 1 röd paprika
  • 12 körsbärstomater
  • 2 rejäla nävar ruccola
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och dela löken i två, skär båtar och fräs i smör några minuter.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden, lägg dem i pannan, salta och stek några minuter på varje sida.
  3. Tillsätt cream fraiche, grädde, saffran, salt och peppar. Låt puttra några minuter. Under tiden kan du skära paprikan i mindre bitar, och halvera körsbärstomaterna.
  4. Släng sedan ner dem i pannan tillsammans med haricoverts, ge dem någon minut i pannan.
  5. Tillsätt sist ruccolan, rör runt och servera.Så här gör du zoodles (video)
Zoodles med snabb saffranskycklinggryta
Saffran ger en härlig och rund smak till kycklingen.
zoodles
Gör lite zoodles, så gott att steka lite snabbt i pannan.

Tips!

Många undrar var man köper en svarv.

Vill du ha fler goda recept med zoodles, kolla in zoodles med pesto, kyckling och oliver och carbonara gjord på zoodles

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →