Snabb köttfärssås med zoodles – perfekt att sno ihop

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kitchentime och Bodystore

Köttfärssås, oj vad länge sedan. Men gott som sjutton! Jag har alltid lite kanel till färsen (kycklingfärs) det ger en väldigt trevlig rund smak. Jag tillagar köttfärsåsen i stekpannan och middagen är klar på under 20 minuter.

Snabb köttfärssås med zoodles

Ingredienser till fyra personer:

  • 1 gul lök
  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm malen kanel
  • 1-1,5 tsk herbamare
  • 1 dl vatten
  • 1 dl cream fraiche
  • 1 näve gröna oliver
  • Peppar och smör till stekning

Gör så här

  1. Hacka löken och stek i smör några minuter.
  2. Bryn köttfärsen.
  3. Slå sedan på de krossade tomaterna, pressade/rivna vitlöksklyftor, tomatpuré, vatten, kanel, herbamare och peppar.
  4. Låt puttra cirka 10 min på svag värme.
  5. Tillsätt sedan crème fraîche och oliverna, låt puttra några minuter till.
  6. Smaka eventuellt av med lite vanligt salt.

Tips!

När bara jag och min man ska äta brukar jag tillsätta 1-2 tsk sriracha eller chiliflakes.

Köp en grönsakssvarv

Den stora kan du svarva allt med, även rotfrukter som morot, hela kålhuvuden och kålrot.

Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in mitt recept på zoodles carbonara eller zoodles med pesto, kyckling och oliver

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Tack för hjälpen. Konstigt att jag inte får ditt svar till min mejlbox? Inte från din vännina Martinas blogg heller? Märkligt! ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.