Tonfisksås med zoodles – snabb middag!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kitchentime och Bodystore

Den här såsen är den enda (förlåt älskling) som min man lärt mig i matväg. Sedan har jag såklart utvecklat den något (förlåt igen). Enkelt, gott, snabbt och passar hela familjen!

Tonfisksås med zoodles

Ingredienser till 4 personer:

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 msk kapris (eller 2 nävar oliver)
  • 2 burkar avrunnen tonfisk i vatten
  • Herbamare (börja med ca 1 tsk och smaka dig fram)
  • 2-4 zucchini beroende på storlek, tänker ca 1/2 per personer.
  • Kokosolja att steka i, olivolja som tillbehör.

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Fräs den gula löken mjuk i kokosolja spara vitlöken.
  2. Häll i tomatkrosset, vitlök, tomatpuré, kapris, herbamare  och avrunnen tonfisk. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Använd din weggie twister för att göra zoodles, eller använd en potatisskalare. Vänd försiktigt ner i såsen eller värm dem ca 1-2 minuter i kokande vatten.

Köp en svarv till grönsakspasta

Den heter frukt- och grönsakssvarv och är större och kraftigare, den tycker jag är bra om man vill göra pasta av grövre grönsaker, som rotfrukter.

Tips!

Gillade du det här receptet kan jag även rekommendera min snabba korvsås med zoodles

eller min tonfisksallad med tahini

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10% rabatt hos Aimn

Rabattkod: LESSCARBS10

(Gäller även pågående rea!)

Gå till Aimn