Zoodles carbonara style – superkrämigt och enkelt

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore och Kitchentime

Äter vanligtvis inte bacon*, men ibland vill jag föra in nått annorlunda och se hur kroppen reagerar. Älskade carbonara med rå äggula när jag var liten, så detta var som en dans för smaklökarna.

Zoodles carbonara

Ingredienser:

Gör så här

  1. Stek baconet på en plåt i ugnen på 175 grader cirka 10-15 minuter. Då slipper du oset.
  2. Zoodla zucchinin.
  3. Lägg upp allt i en skål/fat, ringla olivolja över och salta och peppra. Jag låter alltså zucchinipastan vara kall, du kan ånga den någon minut om du vill eller slänga in den på plåten med baconet den sista minuten.

Och vad kan du göra med den överblivna äggvitan? Spara den såklart, här finns massor av tips.

Tips!

Gillade du det här receptet så borde även kolla in mina zoodles med pesto, kyckling och oliver

Köp en svarv till grönsakspasta

Den heter frukt- och grönsakssvarv och är större och kraftigare, den tycker jag är bra om man vill göra pasta av grövre grönsaker, som rotfrukter.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.