Våffeltårta

Våffeltårta – Bästa tårtan på barnkalas!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Jordklok

Våffeltårta är garanterat det bästa jag kommit på. Enligt barnen i alla fall. Varje kalas gör vi en våffeltårta och det blir alltid succé! Alla barn gillar den, och jag brukar servera lite extra topping/glass vid sidan om för att barnen ska kunna välja lite själva vad de vill ha på.

Ett tips är att ta små skedar till den extra toppingen, barn har en förmåga att ta MYCKET, och äta upp LITE, och jag tycker inte om att slänga mat.

Sylten hittar du recept på nedan, de flesta barn gillar all typ av sylt, men de mest populära har jag identifierat till drottningssylt (lika delar hallon/blåbär) eller jordgubbssylt. Jag brukar söta min sylt med björksocker (länk till blogginlägg) och förvara i burkar från Weck jars. Om du vill kan du göra lite mer sylt och frysa in direkt i burkarna, men fyll i så fall inte för mycket.

Våffeltårta
Så gott! Toppa med sommarens bär!

Recept på våfflor till våffeltårta

Läs mitt maxade inlägg om fler olika våfflor. Till barnen brukar jag göra de glutenfria havrevåfflorna, så goda! På Bettys kalas sist gjorde jag rosa rödbetsvåfflor med drottning-chiasylt, hemmagjord nutella och glass. Se flera tips nedan på goda tillbehör och toppings.

Gör så här

  1. Grädda våfflorna
  2. Bed på ett lager sylt och ev frukt/bär (jag har allt sånt på sidan om, finns alltid någon som inte gillar banan eller bär eller liknande, men sylt brukar alltid gå hem)
  3. Toppa med någon topping från listan nedan och gärna frukt/bär/ljus på toppen.

Topping/tillbehör till våffeltårtan

Våffeltårta
Snabbt och enkelt att göra. Jag skrev till grannarna och frågade om någon hade ett dubbelt våffeljärn, så jag gjorde dessa 2 tårtor med 2 dubbla järn.

Tips på vidareläsning

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök