fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Spansk tapaskväll på landet – massor av godsaker!

Spansk tapaskväll på landet – massor av godsaker!

Här kommer många härliga bilder och tips på god spansk tapas på lågkolhydratkost-vis.

 

 

Spansk tapas

Det fina med tapas är att man kan ta lite det man har hemma och är sugen på. Grunda med härliga korvar, skinkor, ostar (vi hade manchego, och rökt cheddar) en krispig grön sallad, god olivolja och oliver.

Lägg rätterna i små skålar så gästerna kan ta varsin lite skål, eller lägg upp allt på stora fat.

Spansk tapas

Detta är en spansk tortilla. Använd mitt grundrecept för omelett, toppa med exempelvis spenat, ost och lök. Låt svalna och skär i mindre bitar som här ovan.

Spansk tapas

Här ser du från vänster:

1. Salladsost skuren i bitar med en sardell på.

2. Sardin i jungfruolja (köps på burk) toppad med kapris.

3. Baconlindade stora svarta/gröna oliver (steka några minuter)

Spansk tapas

Det är vanligt med salta mandlar när man äter spansk tapas. Här är mitt superrecept på salta mandlar. Dessa ligger på en god stark salami.

Spansk tapas

Miniskålar med salami och en bit soltorkad tomat.

Spansk tapas

Stekta zucchiniskivor med bläckfisk i sitt eget bläck (finns att köpa färdigt på burk) med rivet citronskal på toppen.

Spansk tapas

Snabbstekt sparris med knaperstekt bacon/lufttorkad skinka, färskriven parmensan, olivolja och flingsalt. (Min mans favorit-förrätt)

Spansk tapas

Parmesankräm på två sätt, skrev ett eget inlägg om detta, som du hittar här.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min receptsamling på picknick och plockmat

2 Responses to Spansk tapaskväll på landet – massor av godsaker!

Lämna ett svar