Vispa kokosgrädde

Vispa kokosgrädde – så gör du

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Kitchentime

Kokosgrädden passar alla LCHF och Paleo-lovers där ute, och jag och min familj äter det väldigt ofta. I det här inlägget visar jag precis hur lätt det är att få till en bra konsistens och krämighet på kokosgrädden. Allt du behöver är en kyld kokosmjölk eller kokosgrädde, en skål och en visp så du kan sätta igång.

Jag har även skrivit några bra tips, om olika märken på kokosgrädden, och länkat till några smaskiga recept med kokosgrädde.

Så gör du steg för steg

Okej, då kommer vi till själva vispandet – det är busenkelt!

Börja med att se till att du har en väl kyld kokosgrädde eller kokosmjölk. (Jag brukar förvara kokosgrädden i kylen. Om jag vill ha dem lösare i mat smälter de ju av värme. Det är ”jobbigare” att vänta tills den är kyld än tvärt om.)

 1. Lägg kokosgrädden i en vispskål
 2. Tillsätt lite vaniljpulver om du vill
 3. Vispa
 4. Klart – ät och njut

Video

Här är min video på hur jag vispar kokosgrädde, så ser du precis hur enkelt det är.

Tips och övriga kommentarer

 • Du kan inte vispa en lös kokosgrädde hård. Det är omöjligt.
 • En kokosgrädde som du trodde skulle bli bra som blev lite lös (lättvispad, se video nedan) kan du vispa och sedan ställa in i kylskåpet några timmar så blir den hårdare. Sedan vispar du igen före servering.
 • Jag rekommenderar att du vispar precis innan servering och om det blir över vispar du på nytt.
 • Med några stänk citron/lime mildrar du smaken av kokos.
 • Jag använder vaniljpulver från Urtekram i videon men på grund av råvarubrist är det inte längre i lager. Därför använder jag i dagsläget detta vaniljpulver.
vispa kokosgrädde
Får du till det kan du även spritsa kokosgrädden på bakverk. Jag har många recept på godsaker.

Vilket märke på kokosgrädde ska du använda?

Du kan göra kokosgrädde av både kokosmjölk och kokosgrädde, bara du väljer rätt sort som är tillräckligt fast i konsistensen. Jag brukar använda Garants kokosmjölk, men andra märken som finns på exempelvis ICA fungerar också.

Egentligen är nog all kokosgrädde vispbar, men du kommer att få olika resultat beroende på vilket märke du väljer. Nedan kan du läsa vad jag tycker om de olika märkena.

Min favorit

Jag använder kokosgrädden eller kokosmjölken från Garant som du kan köpa på Willys eller Hemköp (Axfood) Jag förvarar dem alltid i kylskåpet. Jag klämmer och känner lite, vill ha en så hård som möjligt. Vissa batcher är lösare än andra, och de blir hårdare i kylskåpet. Mycket prisvärd dessutom!

Garant kokosgrädde vispa
Kokosgrädden från Garant

Kommentarer om andra märken

 • Kokosgrädde ICA (plåtburk) Tycker att den smakar lite konstigt. Jag brukar välja bort plåtburkar i så stor utsträckning som möjligt eftersom dessa innehåller hormonstörande ämnen. Dessutom innehåller dessa tillsatser som inte Garants gör.
 • Kokosgrädde Kung markatta (Eko) Denna ska inte innehålla hormonstörande ämnen. Stort plus att den är eko. Tycker dock att den kan bli lite grynig och nästan för hård. Det kanske skulle fungera bättre om den inte var lika kall? Någon som vet? Skriv gärna en kommentar.
 • Kokogrädde Blue dragon (tetra) Smakar bra, lite kolhydrater men innehåller tillsatser som Garants inte gör.
 • Kara kokosgrädde (tetra) Har själv inte testat denna men många säger att den är god. Innehåller tillsatser.
kokosgrädde recept

Recept med kokosgrädde

… eller där det passar bra som tillbehör 🙂

4.1/5 (18 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

25 kommentarer

Använder den asiatiska kokosgrädde, var nog helt fel då, var som mjölk o man blir inte mätt om man gör yoghurt. Var dock väldigt gott, blandade i lite mango

Använder du garants kokosgrädde till yoghurten?

Mvh
Franka

Jag använder Garants. Du kan blanda i smält kokosolja för att öka mättnaden ytterligare. Hälsningar Fanny

Det beror på dina mål, men jag tycker alltid det är bäst att undvika mejerier så långt det är möjligt. 🙂

Kan man använda vispad kokosgrädde istället för vanlig grädde på våfflor, utan att den hinner smälta och rinna?

Jag undrar också om det är gott att använda kokosmjölken i kaffet istället för vispgrädde?

Jag har under många år brukat konsumera 9 dl vispgrädde i veckan, men har tyvärr blivit tvungen att sluta helt. Jag saknar all denna goda grädde och skulle gärna vilja ersätta den med kokos, som jag också tycker är så gott.

Vad som är gott är ju en definitionsfråga. Det rinner om våfflan är väldigt varm. Jag gillar kokosmjölk i kaffet, och vet flera som gör. 🙂 Bara ersätta! Du vänjer dig snabbt. Kram!

Hej
Du som kollar mycket på tillsatser och sånt, råkar du veta om citronsyra (som jag inte tål) använts som prosesshjälpmedel i Garants produkter?
Det är ju tyvärr vanligt förfarande när det gäller kokosprodukter.

Hej! Jag har hört att kung markattas kokosgrädde inte går att vispa utan att det är en tillsats som gör att det går, som alla de övriga märkena har. Stämmer detta? Läste att du hade vispat kung markattas utan större problem. Bara att de blev lite grynigt.

Carbs/ kolhydrater, är jätte viktigt. Det är inte kolhydrater man går upp i vikt utav utan det är animaliskt fett.
Ser man på personer som äter lchf så är de oftast kraftigare än de som inte gör det. Frukt, grönt, potatis m.m är otroligt nyttigt och gör absolut inte att man går upp i vikt.

Vad man kan undvika är vitt raffinerat socker, vitt mjöl..

Men KOLHYDERATER är hjärnans bränsle och super viktigt och är INTE vad som gör att man går upp i vikt.

Så denna isdan gjorde mig lite ledsen, men du vill väl förstår jag.

Vad tråkigt att min blogg gör dig ledsen. Vi har olika uppfattning om vad som är nyttigt helt enkelt. Jag har aldrig träffat någon som gått upp i vikt av animaliskt fett, däremot för mycket kolhydrater. Hjärnans bränsle är inte kolhydrater, utan glukos. Hälsningar Fanny

Snälla Fanny, glukos ÄR en kolhydrat och en av de viktigaste i kroppen, bl a för hjärnan! Glukos lagras in musklerna och levern (främsta källan till hjärnans glukos) som en byggsten tillsammans med vatten i glykogen.
Enda anledningen att folk tror att de ”går ner i vikt” när de äter mindre kolhydrater är för att vattnet försvinner från musklerna den första tiden när det lagrade glykogenet förbränns och inte helt fylls på med en kolhydratfattigt kost. Det är faktiskt hela saken. Muskler väger 3 ggr mer än fett vid samma volym! Om man tycker att en har för mycket muskler, så är ju LCHF utmärkt. Vikt i sig själv är HELT IRRELEVANT. Det enda viktiga är vad vikten består av.

Ovanpå det kommer att när en person oundvikligt tappar muskelvikt med en kolhydratfattig diet, så blir den personen per definition fetare, eftersom fetthalten på kroppen procentuellt blir högre när musklernas andel minskar. Det är fullständigt logiskt sammanhängande enkelt som helst att greppa.

Tack för genomgången av kokosgrädde-sorterna! Men att förneka kända basfakta imponerar faktiskt inte det minsta.

Vi har olika uppfattningar, och det är helt okej. Jag har gjort utförliga mätningar på min kropp, och har byggt 32 kilo muskelmassa på min kropp med en kost på mindre kolhydrater. Jag kanske är en HELT UNIK varelse, eller så kan ju kroppar reagera olika beroende på vad man stoppar i den. Jag önskar dig en härlig dag! <3

Superblogg! Älskar dina recept och bra tips!
Dock är bloggen inte så väl anpassad för mobilen, youtubefönstret är för stort och man kan inte se hela bilden. Ej heller skala eller komma åt kontrollerna så att man ser hela. Tips 😉

Hej! Det enda vi jobbar med är att anpassa till mobilen. Dock fungerar inte youtube/video optimlat som du skriver och vi jobbar på det. 🙂

Hej,
Glukos är druvsocker, som är en kolhydrat. Vad som är nyttigt eller inte bör inte grundas på åsikter, utan på forskning. Jag blev trött på att prova allt möjligt och började följa kostrekommendationerna i juli 2018: minst 500 gr frukt eller grönsaker per dag, fullkorn, rotfrukter, bär, nötter och tillräckligt med protein (fisk, ljust kött). Undviker smygfett, hårda fetter, vitt mjöl, godis etc.. Resultat: har tappat sju kilo och mår jättebra, sover gott och är pigg och glad! Fina blodvärden också.

Problemet är att dagens kostråd grundas just på åsikter. Det finns ingen forskning som säger att fett är farligt eller att kolesterol orsakar hjärtinfarkt. Miljoner har satsats på stora studier som ska visa just detta, utan att lyckas.
Pressen trummade ut att kolesterol var farligt efter att president Eisenhover fick en hjärtinfarkt. Dr. Paul Dudley White ansåg att det var kolesterolet som orsakat hjärtinfarkten. Helt utan belägg, utan helt enkelt en åsikt.

Hej, hur länge vispar du kokosgrädden? Försökt med den lättare varianten med det blev inte tjockare.
Tack!

Den måste vara tjock från början, tror lättvarianter innehåller flera bindmedel för att få den att hålla ihop, vilket gör att det säkerligen inte går att vispa. 🙂

Vilka är de hormonstörande ämnena i kokosgrädde? Jag ser bara E-nummer på innehållsförteckningen och vet inte vad de betyder.

Det är inte i kokosgrädde, det är i metallen om du köper konserver. Därför köper jag endast tetror 🙂 Bara googla E-nummer så finns mer info om vad det är och liknande. 🙂

Markattas kokosgrädde blev bara skummig och grynig. 🙁
I konserven så var den skiktad. Kokosvatten längst ned och sedan en hårdare ”kokospasta” typ. Började sedan vispa direkt med elvisp.
Efter ett litet tag såg den ut att bli slät och fuffig, men då jag vispade lite till blev den allt tunnare och… ja, slutade som en grynig bubblig/skummig sörja..

Är så glad att Garant börjat med ekologisk kokosgrädde! Ett bra tag hade de bara eko kokosmjölk. Jag använder det till allt ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök