fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Vaniljglass LCHF – enkelt och supergott!

Vaniljglass LCHF – enkelt och supergott!

Jag lånade en glassmaskin av min kompis och gjorde glass med Sixten. Han tyckte att det var superspännande att se allt snurra och frysa till glass. Detta recept kan du använda som grundrecept och sedan tillsätta olika smaker för variation.

 

Vaniljglass LCHF

 

Ingredienser till 4 portioner:

 

Gör så här

 1. Vispa äggen fluffiga i en skål, tillsätt vanilj och sötning.
 2. Vispa grädden fluffig, blanda sedan samman med äggblandningen.
 3. Kör i glassmaskin cirka 15-20 minuter. Om den inte ska ätas direkt kan du sedan stoppa in den i frysen. Utan glassmaskin: Rör glassen med jämna mellanrum i frysen tills den får krämig mjukglasskonsistens.

 

Förslag på smaksättningar:

 1. Mosade färska bär, so hallon, blåbär eller jordbubbar
 2. Rabarberkompott, cirka 1 dl som du försiktigt rör i innan servering. Se bara till att den är kall så glassen inte smälter
 3. Hackad choklad/kakaonibs
 4. Hackade nötter
 5. Kakao (ca 1-2 tsk)
 6. Lakritspulver (1-2 tsk) rör i slutet eller ha i direkt i smeten

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min hallonglass

 

16 Responses to Vaniljglass LCHF – enkelt och supergott!

 • Fråga från nybörjare: det står på förpackningen att ICAs sötströ innehåller 100g kolhydrater, men det är ändå okej att ha i? Och vad är polyoler som de verkar komma från?
  Tacksam för svar!

 • Hej! Jag har en tarmsjukdom vilket gör att jag ska undvika alla sötningsmedel som slutar på -ol, även stevia är lite tveksamt. Då undrar jag va du tycker om Canderel strö? De är innehåller väl bara aspartam?
  Mvh

  • Låter inte som ett så bra alternativ. Har du testat att söta med lite lakritspulver?

   • Nej blir det sötare av det?
    Men det kanske inte funkar till allt man vill söta som ex en chokladmousse eller liknande. Vad skulle du rekommendera för sötning annars? Mvh

 • Min kommentar handlar om själva glassmaskinen. Jag har en men jag använder den aldrig då den lämnar en ”hinna” av fryst glass längst ner i skålen då vispen inte når hela vägen ner. Detta påverkade slutresultatet när jag testade då bara den delen av glassen som inte rördes runt frös. Var det något du märkte av?

 • Håller med supergott?

 • Hej!
  Vad är du rör med om man inte har glassmaskin?

 • Vad hade du för glassmaskin?

 • Hej ! Jag gjorde precis den här glassen . Men blev lite osäker på sötningen. Jag använde flytande stevia (10 droppar motsvarar 1 tsk vanligt socker ) jag hade i 30 droppar . Smakade på smeten men tyckte inte att den var jätte söt . Kan så lite om detta än då jag är nybörjare på LCHF ?

  • Det är svårt att råda kring sötning. Det du tycker är lagom kanske jag tycker är alldeles för sött. Bäst att du testar dig fram. Lycka till på din resa. Kram Fanny.

Lämna ett svar