Hallonglass

Hallonglass – mejerifri, enkel att göra och supergod!

Den här snabba glassen brukar barnen och vi äta ibland på helgen eller när de har kompisar över och vi ska fika. Väldigt enkelt och snabbt att slänga ihop – behöver inte sitta i frysen, kan ätas direkt – och väldigt uppskattat av stora och små. Och speciellt av min man 🙂

 

Hallonglass

 

Ingredienser till minst 4 personer:

  • 250 gram frysta ekologiska hallon
  • 1-2 dl tjock kokosmjölk eller kokosgrädde (Jag brukar använda Garants rosa kokosmjölk, tycker att den är perfekt krämig. Finns det vatten i paketet så häll ut det, annars blir det rinnigt.)
  • 1/2 tsk vaniljpulver

 

Gör så här

  1. Kör samtliga ingredienser i en matberedare till en jämn och krämig konsistens.
  2. Njut!

Vill du ha glassen lösare så ha i med kokosmjölk/kokosgrädde, vill du ha den fastare så ha i mer frysta hallon.

Hallonglass

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min goda hallon och avokadoglass

3.9/5 (63 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

20 kommentarer

Mums! Hur stor volym får plats i din matberedare? Behöver köpa en men vet ej hur många liter eller styrka jag ska satsa på.

I min ryms det 1250 ml, det är ett tillbehör till min stavmixer. Min är stark, 700 w. Satsa på så stark som möjligt. 🙂

Hej!
Låter gott det där!
Undrar om man kan använda glassmaskin för att få glass kvickt?

Hej

Till den här glassen kan man byta ut kokosmjölken eller kokosgrädden till vanlig vispgrädde, vad är skillnaden?

Om man översätter gram till deciliter mått är 250 gram en fjärdedels deciliter?

Hej!

Skillanden är 2 saker, 1. Smaken (god med grädde också) 2. mejerifritt eller med mejeri. Ungefär så enkelt är det. 🙂 100 ml är 100 gram, så 250 ml är 2,5 dl. Lycka till, kram!

Undrar över kokosgrädde? Påminner smaken om kokosmjölk? Har verkligen jättesvårt för cocosmjölk!! Eller är det en helt annan produkt, smakmässigt? Någon som vet??

Brukar du koka dina hallon innan, eftersom det var så mycket i media om folk som blivit sjuka av frysta hallon?

Jag köper alltid utan undantag ekologiska hallon, det ska inte vara samma rikser med dem. Men om du vill koka kan du göra det, sedan kyla ner och sedan frysa igen för att sedan göra glass. Lycka till 🙂

Om man inte har en matberedare kan man använda stavmixer och/eller elvisp? Någon som provat?

Har för mig att jag köpt Garants kokosgrädde och om jag inte minns fel så var det förtjockningsmedel i – ska kolla på Hemköp.

Bra idé att koka upp frysta hallon och frysa in igen. Minns inte heller här säkert hur det var med frysta hallon men mitt minne är att hallonen sprutas med ”isvattenånga” och vattnet var inte okej.

Troligen är det skillnad på svenska och utländska frysta hallon.

Någon som kan rätta mig?

Garants kokosgrädde och mjölk innehåller inte förtjockningsmedel. Många menar att frysta kan ge magsjuka. Jag köper bara ekologiska och kokar de aldrig innan, har heller aldrig blivit sjuk av det. 🙂

Jag tycker att det är ett överdrivet råd, men upp till var och en att ta ställning till. Jag köper alltid ekologiska bär. Om du ändå vill koka dem kan du koka, sedan svalna av, sedan frysa och sedan göra glass. 🙂

Den här glassen är så god! Jag brukar smälta kokosolja och sedan ringla över glassen. Kokosoljan stelnar snabbt i ett tunt lager. Blir lite extra crunch. Supergott!

Jättegod glass! Jag kör den som smoothiebowl (lite finnigare) med tillsatt kollagenpulver, kokosflingor och aktiverade pumpafrön mm på – mums!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök