Gör din egen body scrub

15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag!

Annonssamarbete med Bodystore.com

15 saker som förbättrar din hälsa – det blir väl en bra lista att bränna av såhär när sommarlovet är över, och det är dags för rutiner igen. Det är så många som känner att hösten är en nystart, en chans att göra bättre, smartare. Här kommer alltså mina 15 saker som förbättrar din hälsa. Om du följer dem vill säga. Om inte alla så kanske du kan välja ut några stycken som du vill inspireras och utmanas kring? Kommentera gärna om du ska testa några. Det är så roligt med inspel från dig som läser. Det betyder också otroligt mycket för mig.

Rabattkod hos Bodystore vecka 34

Du får 100 kr rabatt vid köp över 500 kr.  Gäller vecka 34 (Till den 23/8 kl 23:59)

Ange koden LESSCARBS34

(kan ej kombineras med andra rabattkoder)

15 saker som förbättrar din hälsa

1. Godnatt och sov gott! Du behöver sova för att fungera. Många skriver till mig och säger: Jag sköter allt perfekt, mat, träning, jobb, barn osv, men jag får inte de resultat jag önskar. Jag brukar alltid konta med: “och du sover 7-8 timmar per natt?” svaren är i stil med “haha, nej det blir runt 6 om jag har tur”. Där har du ditt problem säger jag, och ber dem se över det. 7-8 timmars sömn är optimalt för återhämtning, cellförnyelse, muskeltillväxt,  detox, bearbetning av upplevelser/problem, för att minska stress. De timmar kroppen reparerar och bygger upp sig är mellan 22-01, dessa timmar är extra viktiga att sova under, speciellt om man har något kroppsligt (eller själsligt) problem. Har du svårt att somna kommer här några tips: 

  • Släck ner och börja tidigare med din kvällsrutin. 
  • Lämna skärmen utanför sovrummet, så du inte ligger och kollar Instagram eller mejlen när du borde sova. 
  • Ha svalt i sovrummet och vädra så luften är fräsch, om du inte lider av allergier kan du sova med fönstret öppet. 
  • Undvik störande teknik i sovrummet. Tv/router/datorer ska med fördel inte bo i ditt sovrum. 

Smörj in dig med magnesiumlotion om du som jag lider av restless legs eller har allmänt svårt att komma till ro på kvällen. Jag brukar smörja runt 20:00. Denna funkar även toppen på barn, och jag har fått massor av meddelanden från föräldrar som tackar mig för att deras barn nu kommer till ro och sover lugnt. Sådant gör mig så glad! Här kan du läsa ett helt blogginlägg om att välja rätt magnesium. Vill du höra vårt poddavsnitt om detta med sömn, lyssnar du på det här.

2. Drick mer vatten. Detta är mycket viktigt för att ditt lymfysystem (ditt avgiftningssystem) ska fungera. Det hjälper mot trötthet och huvudvärk och påverkar koncentrationen i positivt riktning. Att ha reglerade vätskenivåer är avgörande för att kunna koncentrera sig och för att hjärnan överlag ska fungera effektivt.

Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner. Detta eftersom Slemhinnor i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus du andas in eller får i dig via mat och dryck. Även slemhinnor i underlivet mår bra av reglerade vätskenivåerna. Att dricka vatten är också bra för hud, hår och naglar. Jag rekommenderar VARMT att du filtrerar ditt kranvatten, varför kan du läsa i mitt blogginlägg om att filtrera kranvatten.

3. Ta hand om din mage. Tyvärr har de allra flesta jag känner problem med magen. Det tycker jag är så ledsamt. 70-80% av ditt immunförsvar sitter i dina tarmar, och det är väldigt viktigt att du tar hand om din mage på bästa sätt. Något som underlättat min relation till min mage är att äta enzymer, jag tycker att du bums ska läsa mitt blogginlägg om enzymer, om du inte redan gjort det. Jag har också skrivit ett blogginlägg om att boosta din mage med rätt attityd, kost och tillskott, ta en titt där också. 

4. Träna regelbundet och höj pulsen (promenader är bra men räknas inte som träning i mina ögon). Detta är extremt viktigt för din hjärthälsa, men också för att motverka smärta, stress och för att må bra. Faktum är att Stillasittande är en hälsorisk i klass med rökning, stress och högt blodtryck. En annan aspekt på det hela är att kroppen efter 40 förlorar muskelmassa, detta bör motverkas för att leva ett friskt liv, och då behöver du utsätta dina muskler för belastning. 

5. Våga säga nej (och ja) Prioritera din tid. Säg inte ja till allt, hjälp inte alla, alltid. Se till att ha tid till det du vill och behöver göra, som att träna, laga mat, vara med familjen eller vad du brukar göra. Alla har lika mycket tid på en vecka, vi prioriterar den bara olika. Att säga “nej” till det du inte vill eller måste göra kommer göra att du istället säger “ja” till det du vill och behöver göra. Fundera på vad du behöver säga nej till, som kommer att göra att du får en bättre vecka. 

6. Omge dig med människor som ger dig energi Detta låter enkelt,eller kanske jättesvårt. Men våga säg ifrån. Våga sätta ner foten om någon behandlar dig illa eller inte respekterar dig. 

7. Ät en regnbåge varje dag. Detta brukar jag och Ila prata ofta om i våra kanaler. Se över vad du äter under en dag och försök maxa antalet färger. På så sätt får du i dig fler antioxidanter och mer micronäring. Ämnen som är extremt viktiga för en god hälsa. 

8. Ta hand om din hy. Läs gärna mitt blogginlägg om min giftfria hudvårdsrutin här. Huden är ett av dina största organ, och fångar upp mycket ämnen som den varken vill eller borde behöva utsättas för. 

9. Skratta – varje dag. Har du inget att skratta åt, skratta ändå. Fake it till you make it! Det är bevisat hälsosamt att skratta. Det frigör lyckohormoner och är avslappnande. Du förtjänar att skratta varje dag.

10. Tvätta och städa cleant. Detta tips är bra både för plånboken, miljön och din hälsa. Lixom tre i en. Allt du behöver är bikarbonat, ättika, såpa, och till tvätten rekommenderar jag något giftfritt från bodystore.  Sodasan är ett märke jag brukar använda. Till sportkläder (som alltid tvättas separat) använder vi Aktiv tvättmedel. Jag har många tips i min fastnålade story städa som du hittar på mitt Instagramkonto @Lesscarbs.

11. Prata snällt med din kropp Detta kan behöva övas på. Men berätta varje dag vad du är tacksam för. Idag är jag exempelvis tacksam för att jag orkade träna så bra idag, att jag är stark, att jag sover gott, och att jag har små bröst. Verkar så jobbigt att ha stora. Jag ska bli bättre på att inte fokusera på skavanker, för vad gör det om 100 år? Du är fin och värd precis som du är. Ingen kommer att älska dig mer om du har en plattare mage, mindre armar eller blir större. Din relation till din kropp är livslång, lika bra att hålla den positiv. Prata med kroppen om du ska utsätta den för något speciellt, som att träna, som att föda barn eller genomgå en operation. Tankens kraft är stark. Samarbeta och var ett team. Att prata positivt med sin kropp är guld värt!

12. Ät syrade livsmedel varje dag. Även kombucha är grymt. Som sagt sitter ungefär 70 % av din hälsa i tarmen, och mår den bra kommer du att må bra (såklart inte alltid så enkelt) Syrade livsmedel och kombucha innehåller goda bakterier som tarmen behöver för att bryta ner och ta upp näringsämnen. Om du har levt med en dålig kost, eller på andra sätt haft problem med din mage behöver din tarm hjälp att bygga upp tarmfloran, och då är fermenterade livsmedel en superbra grej att ta till. Även probiotika är grymt, det kommer ett helt inlägg om det längre fram!

13. Tänk positivt. Detta kan låta simpelt, men allt för många är bra på att se det negativ, det FÖR varma vädret, den lite för starka maten på restaurang, den jobbiga grannen istället för att vända detta till positiva saker. Eller i alla fall försöka välja att se det som är bra med vädret, maten eller där du bor. Det är varken sunt eller produktivt att gå runt med negativ energi, negativa tankar och känslor.

14. Planera din tid, din dag och dina veckor för att minska stress och halvdåliga lösningar som stressar dig mer. Säg “ja” till det du vill och behöver, och fördelda det andra där emellan. Planera även in egentid, vila, Netflix-cill och tupplurar, om du annars är dålig på det. Bocka av allt eftersom och synka med resten av familjen.

15. Ät superfoods. Åh! Detta är ett favoritområde. Jag älskar att näringsboosta! Blandar superpulver i soppor, den gröna drinken, smoothies, glass med mera.  Några favoriter just nu är: Nässla, äkta kanel, Macha (både kall och varm) havtorn, maca, kakao, kakaonibs, broccoligroddar (pulver) eller grodda själv, här finns blogginlägg om att grodda. Det är så svårt att hålla sig till 15 tips som förbättrar din hälsa, jag skulle vilja tipsa om minst 20 till, men kanske kommer dem i ett annat inlägg snart!

15 saker som förbättrar din hälsa
Tacokål här hittar du receptet! Sprängfylld med nyttigheter och wrapsen är gjorda av cassava och helt magiskt goda.
15 saker som förbättrar din hälsa
Här ser du min filtreringskanna. Älskar den, vattnet blir så mycket godare!
15 saker som förbättrar din hälsa
En mängd smarriga superfoods!
15 saker som förbättrar din hälsa
Hoppas att du gillade mina 15 tips som förbättrar din hälsa! Kram Fanny

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Hej Fanny! Allt du delar med dej av är jätteintressant och tål att tänka på. Ska försöka införliva så mycket som möjligt i min vardag. Angående magnesiumlotion som kan användas till barn, vilken sort och fungerar det till 2 åringar? Hälsningar Cecilia ??

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök