Energidryck

Energidryck för biotransformation och leverstöd

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vingar, utan en något nyttigare variant. Jag gillar generellt inte att dricka saker, jag vet det låter knäppt, men sån är jag. Denna dryck bad dock Jonas Alwin mig att dricka och den hjälper till med kroppens avgiftning. Känner du inte till honom är den han som hjälpt mig att optimera min hälsa. Han driver Fysiolabbet i Södertälje och är ev av våra få riktiga (och makalöst grymma) funktionsmedicinska terapeuter med gedigen utbildning. Vi har intervjuat honom kring metabolt syndrom i min och Ilas podd, ”Fanny och Ila” Du hittar avsnittet med Jonas Alwin här.

Vad betyder avgiftning/detox

Ordet detox betyder att man aktivt försöker stötta kroppens biotransformation, alltså dess olika avgiftningsprocesser. De här processerna kan bland annat handla om att omvandla fettlösliga gifter till vattenlösliga, att stötta leverns reningsprocess eller om att bli av med blockeringar i avgiftningsfunktionen som kan bero på någon näringsbrist. Att ha en bra och effektiv avgiftning är superviktigt för hela metabolismen i kroppen, för matsmältningen och cellförnyelsen. (Lyssna gärna på vårt poddavsnitt ”Få mer energi” där vi pratar mer om cellenergi)

Genom att detoxa hjälper man på naturlig väg våra reningsorgan: lever, lymfan, mage, njurar, lungor och såklart huden, dels att fungera bättre, dels att bli ännu mera effektiva. Vi har ett helt poddavsnitt om detox, lyssna gärna på det här.

Energidryck ingredienser

Energidryck för biotransformation och leverstöd – Recept

 • 1 stort granatäpple (du ska endast använda juicen, se nedan)
 • 1 avokado
 • 2-3 msk extra virgin olivolja
 • 1 lime/citron hel utan skal
 • 1 morot
 • 1 tomat
 • 2 röda äpplen, gärna Ingrid Marie, (har du svårt för råa äpplen kan du koka klyftorna 1-2 minuter
 • 1 lång stjälk selleri
 • 4 nävar spenat
 • 1 kruka koriander eller persilja
 • 1 stor tumme färsk ingefära
 • 10 cm gurka
 • 1 msk nässelpulver (här kan du läsa mer om fördelarna med nässla, jag använder det ofta)
 • (jag brukar även lägga till 1 msk Organic Super Blend från Kiki Health, men den är slut i lager, uppdaterar när den kommer in igen)
 • 3 st kapslar kurkumin (jag mixar dem som de är)
 • 3-4 dl vatten (enligt jonas recept, jag föredrar minst det dubbla)

Gör så här

 1. Skala granatäpplet, jag har 2 videos på detta, antingen denna bankmetod, eller denna klyftmetod. Mixa först granatäppelkärnorna med lite vatten, sila sedan av kärnorna. Då har du en perfekt granatäppeljuce.
 2. Mixa resterande ingredienser till en slät dryck. Läs nedan hur du varierar den och hur du ska dricka den!
 3. Förvara på glasflaskor. Håller fint 2-3 dagar i kylskåp.

Övriga tips och råd

Du bör dricka ca 5 dl dryck per dag. Drycken fungerar bra som mellanmål. Det är viktigt att du dricker små klunkar åt gången och ”tugga” gärna lite samtidigt som du dricker så frisätts mer enzymer från saliven då det hjälper till att bryta ned kolhydraterna i drycken. Mage- och tarm få då lite enklare att bryta ned och tillgodogöra sig näringen i drycken om munnen och tuggandet gjort sitt jobb ordentligt. Detta gäller ALL flytande föda, som soppa, smoothies och liknande.

Komplettera gärna med 1 tsk fiberhusk varje morgon och middag med en deciliter vatten. Fibrer används av dina bakterier i tarmen att tillverka korta fettsyror som används som energi samt att fibrer binder toxiner som din kropp vill göra sig av med via avföring.

Kombinera gärna med en kapsel probiotiska bakterier, jag rekommenderar dessa från Holistic, eller dessa från Helhetshälsa.

Variera din energidryck med att ta i 2 dl blandade frysta och tinade blåbär och hallon.

Variera gärna koriandern med örter såsom persilja, oregano, timjan och rosmarin. Persilja är min favorit i energidrycken.

Energidryck
Curcumin lesscarbs
Energidryck
Energidryck
Granatäppeljucien efter mixandet.
Förvara energidrycken.
Jag förvarar min dryck i mina glasburkar från Weck Jars, dessa rymmer drygt 5 dl styck.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Hej!
Om man inte har Curcuminkapslar kan man använda gurkmeja istället? Isf hur mkt ungefär? Undrar även varför du inte har kokossmör i dina fettbomber, så mycket godare än kokosgrädde tycker jag 🙂
Tack för en superbra blogg!

Det kan du, men den är inte lika koncentrerad, och glöm inte att tillsätta svartpeppar i så fall. Ta en liten bit, kanske 4*2 cm eller så. Testa dig fram. Jag har inte testat det helt enkelt, ska göras!

Hej Jenny!
Vilken blender/mixer använder du i filmen till denna?
Ser jätte smart ut att kunna sätta på en liten tillbringare eteråt och mixa den ännu mer slät och fin!
Kan ej bestämma mig för vilken mixer jag ska köpa… funderar på Vitaboost fån Bosch då jag hade för mig att du rekommenderade den på Instagram men jag kan ej hitta något om det längre….
Mvh Paulina

På ena bilden finn en tallrik med frysta bär. Ingår de i receptet eller är bilden med av någon annan anledning? En annan fråga, vad gör stjälksellerin för nytta? Är inte kräsen men det är ett livsmedel som jag verkligen måste plåga mig för att kunna få i mig.

Du kan addera bär om du vill, jag brukar göra det. Selleri är väldigt bra för kroppens rening, jag har vant mig, hihi 🙂

Hej
Vilken trevlig blogg du har! Misstänker starkt att jag är histamin intolerant, rekommenderar du ändå den här gröna smoothies. Tänker att jag behöver gå till botten med grundproblemet och enzymer verkar ju vara ett knep liksom rening. Tack för kanoninfo samt recept.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök