Korvrulle LCHF och Paleo

Korvrulle LCHF och Paleovänlig – YAY!

Inlägget innehåller köplänk (adlinks) till Adlibris

Korvrulle LCHF och Paleo. Kom igen. Kan inte stämma sa min kompis. Hur f*n skulle det gå till? Jo men det ska jag visa dig, sa jag och här är resultatet. Jag kan. Jag vill. Jag tror att det går att modifiera klassiska recept till recept utan lika mycket socker och kolhydrater. Det är mitt mål i alla fall. Hoppas att du gillar! 

Korvrulle LCHF och Paleo blir möjligt genom att jag byter potatismos till vitkålsmos, tunnbrödet mot vitkålswraps, den rostade löken till smör/gheestekt, ketchupen är hemmagjord, liksom majon. Det skulle jag säga är de största förändringarna. Korv är svårt att hitta 100 % tillsatsfri om man inte gör egen korv, vilket jag brukar göra med min mamma någon gång per år.

Jag väljer en ekologisk svensk korv, med så kort innehållsförteckning som möjligt. Det finns ett märke som heter Alejandro som inte innehåller Nitrit, men jag tror dessvärre inte att det köttet är svenskt. Välj den korv som passar din ambitionsnivå helt enkelt. Det kommer man långt med.

Följande recept är egentligen en länkbomb, för jag har tagit massor av befintliga recept och satt ihop dem till ett. Du kan ju välja att köpa allt, men det här är ju lite annan känsla på det, när man gör det mesta själv.

Korvrulle LCHF och Paleo – mitt sätt

Wraps

Steg 1 är att göra vitkålswrapsen. Jag är vanligtvis extremt generös med recept och delar allt 100 % gratis (till och med utan banners) Du vet säkert hur mycket tid jag lagt ner på min bok, och detta recept är hämtat därifrån. Jag tycker att detta är bokens bästa recept och jag är väldigt stolt över det. För att ta del av receptet ber jag dig köpa min bok, eller låna den på bibblan. Har du synpunkter på detta får du gärna lämna en kommentar, men jag hoppas att du förstår.

Ett alternativ är att laga mina cassavawraps, så goda ??

korvrulle LCHF paleo
Här får du en bild på receptet i alla fall! 😉

Mos

Du kan välja vilket mos du vill, men jag föredrar vitkålsmos. Så gott och bra konsistens!

Tillbehör

Jag föredrar stekt lök, den ska vara helt karamelliserad och gärna lite krispig. Hemligheten är salt och mycket smör eller Ghee på låg värme under lång tid. Rör om då och då. Det tar mellan 15-20 minuter beroende på mängden lök. Till fyra personer använder jag ungefär 1 kilo lök (ja 1 kg!) Det blir väldigt lite när det är klart och alla älskar det så mycket så det spelar ingen roll hur mycket jag gör, det är alltid för lite.

Sedan kommer vi till saltgurkan, viktigt tycker jag. Här finns recept hur du lägger in gurkan själv enligt mitt recept.

Sallad, gurka, tomat och kanske färsk röd lök för att få extra lökighet. Ja, jag älskar lök.

Såser

Montering

Behöver jag säga hur man monterar ihop sin korvrulle? Tror knappast det när jag har en så bra ”visar-person” som Sixten själv kallade sig. Enjoy!

Korvrulle LCHF och Paleo
Mos, mums!
Korvrulle LCHF och Paleo
Obligatorisk ketchup. Hemmagjord av mig.
Korvrulle LCHF och Paleo
Sixten har stekt korven, han var väldigt nöjd. Då är jag också det även om de är lite ojämnt stekta. Det är bra jobbat för att vara 6 år!
Korvrulle LCHF och Paleo
Rulla ihop som en taco.
Korvrulle LCHF och Paleo
”riktigt gott morsan!” så sa han min cooling. Älskar honom till rymden tar slut. Och den tar ju aldrig slut.

Hoppas att du gillade detta recept! Det var roligt att göra tillsammans med barnen. Sedan åt vi upp allt i mitt arbetsrum, vi orkade inte flytta allt från ett rum till ett annat. Så mysigt. Varför gör vi inte det oftare?

5/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

9 kommentarer

Ja, du är otroligt generös med dina recept och du gör helt rätt som promotar din bok! Köpte ett ex till syrran i födelsedagspresent. Hoppas hon bjuder mig på wraps nån dag. ?

Tack snälla Sandra. Kul, hoppas hon gillar den, tycker absolut att hon borde bjuda på det, hälsa det från mig! 😉 Kramar!

Hej!
Kan bara säga det samma, du är otroligt generös med dina recept! Helt rätt att inte släppa allt 🙂 Surkål till denna korvrulle skulle jag ha, Mums! 🙂

Hej!
Köpte din bok och den är värd varje krona, har följt din sida och lagat många av dina goda recept genom åren ? Vitkåls wrapen var super ett nytt favorit recept. Hoppas det kommer fler böcker i framtiden!
Tack Fanny?

Förstår och håller med! Du har så bra recept.
Tyvärr har jag inte möjlighet att köpa boken just nu, men jag står i kö på mitt bibliotek.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök