12 hälsoprodukter att ha hemma

10 hälsoprodukter att ha hemma

Annonssamarbete med Bodystore

10 hälsoprodukter att ha hemma var en fröjd att skriva. Och så roligt att ni också önskade detta inlägg när jag frågade på min Instagram. Om du har andra önskemål på kommande inlägg får du gärna lämna en kommentar, så skriver jag upp det på min lista! Jag gör det jag kan för att skapa den inspiration du som läser helst önskar.

Innan vi går vidare vill jag vara tydlig med att detta inlägg – 10 hälsoprodukter att ha hemma – inte på något sätt ska ses som medicinsk rådgivning. Om du har svåra besvär ska du alltid i första hand vända dig till sjukvården. De rekommendationer som finns i detta blogginlägg ska ses som tips på vad du kan göra som ett komplement till de råd du får via sjukvården.

Rabattkod hos Bodystore vecka 24

Denna vecka, får du 100 kr rabatt vid köp över 600 kr. Ange rabattkoden: FANNY24

Kan inte kombineras med andra rabattkoder och gäller vecka 24

Hos Bodystore har jag samlat mina favoritprodukter. Tips: Se gärna aktuella rabattkoder på min sida Erbjudanden och rabatter

Inlägget innehåller

 • Hur tänker jag när det kommer till hälsosamma livsmedelsprodukter?
 • Ät en regnbåge varje dag & addera mera!
 • 10 hälsoprodukter att ha hemma
 • Ny design på produkterna från Vitaprana
 • Andra intressanta hälsoinlägg

Hur tänker jag när det kommer till hälsosamma livsmedelsprodukter?

Jag försöker att tänka att jag vill ge min kropp så mycket näring som möjligt i varje mål. Det betyder inte att jag slaviskt följer någon lista, och vissa saker äter jag endast för att de är goda, utan att tänka på dess ”hälsovärde”. Man kanske kan beskriva det som 80/20 eller så. Och det tycker jag för det mesta är fullt tillräckligt, om man inte har någon sjukdom eller av annat skäl behöver äta mer strikt. När jag väljer livsmedel försöker jag alltid hitta ett så näringstätt alternativ som möjligt, och med näring kommer ju också hälsodelen på köpet. Jag äter alltid glutenfritt, och sedan mår jag bäst av att äta så lite mejerier som möjligt. Jag adderar så mycket frukt och grönt som möjligt, och gillar rena fettkällor som oliver, avokado, olivolja och liknande. Proteinkällor varierar jag i den mån jag hittar bra alternativ. Jag undviker raffinerat vitt socker och grunden är att väja livsmedel utan innehållsförteckning, alltså rena råvaror utan tillsatser. Så ser det ut i stora drag.

Ät en regnbåge varje dag & addera mera!

Ät en regnbåge varje dag kanske du hört talas om? Det är något jag pratat om ganska mycket, och något jag försöker lära barnen. Genom att tänka färggrannt och uppmuntra till att testa grönsaker och frukter av olika färger får man i sig olika näringsämnen. Och genom att tänka såhär får man i sig olika näringsämnen och antioxidanter. Antioxidanter samverkar. Den sammanlagda effekten blir större än effekten från var och en av dem. Det är det viktigaste skälet till att äta en regnbåge varje dag! 

Jag och Ila brukade också ofta nämna i vår podd att vi anser att det bästa är att tänka att man ”adderar mera” snarare än att man förbjuder sig det ena och det andra. Om du adderar en bra vana, då kommer en annan mindre bra vana fasas ut. Det säger sig självt. Genom att addera nya saker hittar man nya favoriter, och det mindre bra alternativen faller bort helt naturligt. Och de kanske inte heller behöver falla bort helt, de kanske bara begränsas till speciella tillfällen! Då njuter man förmodligen mer av dem också.

Morotssallad med jordnöt
Här ser du min smarriga asiatiska morotssallad med citron och jordnöt!

10 hälsoprodukter att ha hemma

 1. Rå kakao från Vitaprana
  Ekologiskt Kakaopulver från Vitaprana tillverkas av ekologiskt odlade Criollo-kakaobönor från Peru. Den ursprungliga Creole varianten av criollo trädet kallas ”Drottningen av kakao” då det ger de bästa kakaobönorna med mycket komplex smak och arom. Detta kakaopulver har torkats och malts vid en temperatur under 40 grader för att bevara det naturligt och rått. Kakaon är rik på både kostfiber och protein. Jag använder till drycker, varm choklad, glass, bakning, i grytor med mera. Vill du läsa mer om kakao har jag skrivit ett helt inlägg om det! Kakao – allt du behöver veta, tips, recept och inspiration
 2. Chiafrön från Vitaprana
  Chiafrön kommer från en växt i Salvia-familjen. Dessa vackra små frön har ett mycket högt innehåll av kostfiber och är väldigt mångsidiga i sina användningsområden. Chiafrön från Vitaprana är en helt ekologisk produkt som enbart innehåller chiafrön och inga andra ingredienser. Jag använder dem till sylt, chiasylt, i overnight oats, gröt, chiapudding, i smoothies med mera. Ett måste att ha hemma. 
 3. Clean Collagen
  Något jag ätit många år, och något jag tror att jag alltid kommer att äta? I alla fall som det känns nu. Jag har skrivit ett maxat inlägg om kollagen, missa inte det! 
 4. Havssalt
  Jag använder alltid oraffinerat havssalt. Det är mer rikt på mineraler och spårämnen än “vanligt salt” och smakar lite mildare. Jag brukar hälla upp det på en tallrik över natten för att det ska torka. Då funkar det perfekt att ha i kvarnen. Om du lägger i det utan att torka blir det för blött. Jag har skrivit ett blogginlägg om salt också, läs det gärna! 
 5. Ceylonkanel
  Jag äter kanel varje dag till min gröt. Ekologisk Celyonkanel från Powerfruits består av 100 % äkta kanel från Sri Lanka. Den har en så god smak! Det är också en otrolig prisskillnad. Ceylonkanel kostar runt 900 kr/kg i butik, den jag rekommenderar kostar mindre än halva priset per kilo! Det är stor skillnad tycker jag. Kanel är ju en torrvara och den håller sig hur länge som helst! Jag köper en stor påse av denna, och sedan häller jag upp i en mindre burk. Enkelt och smidigt! 
 6. Bjäst – Näringsjäst
  En stor favorit! Det är en torkad, inaktiv jäst. Att den är inaktiv betyder att jästcellerna har dött, och det gör att man inte kan jäsa saker med det. Det ger istället en ostig smak till ostsåser, till popcorn (ÄLSKAR!) som parmesanost till pasta, istället för ost i pesto. Väldigt gott och innehåller mycket B-vitaminer.  Läs gärna mitt blogginlägg: Vad är näringsjäst och hur använder jag det?
 7. Havreprotein från Helhetshälsa
  Havreprotein är ett 100 % veganskt protein från Helhetshälsa. Helt befriad från tillsatser och har en proteinhalt på hela 53 %. Gjord på svensk Havre. Jag använder den dagligen i gröt och proteinsmoothies, även toppen i våfflor och pannkakor. 
 8. Björksocker
  Björksocker eller xylitol som det också heter är ett sötningsmedel som har lägre påverkan på blodsockret än vanligt socker. Den kan ersättas med socker rakt av. Men det mest coola tycker jag är att det är BRA för tänderna! Många munskölj och tuggummin innehåller exempelvis xylitol av just det skälet. Jag använder det istället för socker i all typ av bakning och till sylt/saft. Om du ska använda det i söta degar behöver du lite socker som kan mata jästen, då denna inte fungerar så bra för det ändamålet.  Läs gärna mitt inlägg om naturlig sötning samt läs gärna mitt inlägg om björksocker för ännu mer info och goda recept, på bland annat munskölj! 
 9. Durrakorn
  Durra är mycket rik på mineraler och är naturligt glutenfritt. Smaken är mild och lite nötig. Durra passar bra som bas till biffar, till grytor, i soppa och i sallader. Durra räknas som det femte viktigaste sädesslaget i världen.
 10. Hallonvinäger
  Denna vinäger är så god! Den enda min man gillar, som annars avskyr vinäger, haha! Ekologiska och fermenterade hallon som jästs på fat – raw, ofiltrerad, opastöriserad och med levande bakteriekultur kallad ”moder”. Modern innehåller enzymer och näringsämnen, vilka anses fungera som mat för tarmbakterierna. Drick som shot eller måltidsdryck och te utspädd med vatten. Mina följare skriver att den är god som läsk med bubbelvatten! Det ska jag testa! Jag burkar marinera kött/kyckling med denna vinäger och lika del tamarisoja och sedan vitlök + chili. SÅ GOTT! 
10 saker att ha hemma
Hallonvinägern är så god att dricka med vatten, ha i kollagen så slår du två flugor i en smäll!
10 hälsoprodukter
Jag älskar detta salt! Finns både grovt och fint.

Ny design på produkterna från Vitaprana

Vitaprana är Bodystores eget märke av hälsoprodukter och kosttillskott. Mycket prisvärda kvalitetsprodukter. Vitaprana är kosttillskott och livsmedel gjorda på renast möjliga råvaror. Vitapranas produkter är inte bara fria från tillsatt socker och syntetiska sötningsmedel, färg- och smakämnen utan de flesta produkterna är även fria från soja, gluten och laktos. Det finns även ett tydligt miljötänk när det kommer till förpackningar och förpackningsmaterial.

Några av mina favoritprodukter

Andra intressanta hälsoinlägg

Om du gillade 10 hälsoprodukter att ha hemma kommer du förmodligen gilla dessa inlägg!

10 hälsoprodukter
Av 10 hälsoprodukter jag har hemma är zink faktisk en jag alltid har hemma, men den fick ett eget inlägg!
10 hälsoprodukter

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej! Hur använder du väteperoxid för att få bort öronvax.? Tack för fina o bra tips🙏❣️

Man kan ligga på sidan och hälla i örat, vänta en stund och sedan torka ur örat. ska aldrig användas om du har rör eller infektion i örat!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök