Jag fick en läsarfråga nyligen som sökte typs på plockmat och picknick för barn. Därför tänkte jag langa upp ett helt gäng med tips på just det, men jag tänker mig att tipsen passar lika bra för alla åldrar. Varför skilja på barn och vuxna i detta sammanhang? 🙂
När jag ordnar picknick eller plock ska det vara enkelt, gott och helst inte alltför kladdigt eller kräva 100 olika burkar, bestick och en Einstein för att förstå hur saker och ting ska ätas. Här följer mina bästa tips:
Enklare plock tapas style (som man enkelt köper med sig i mataffären på vägen):
- Oliver
- Ostar
- Snackgrönsaker som minigurkor, paprikor, tomater (även rå blomkål är smarrigt)
- Salami eller annan liknande korv
- Nötter
- Avokado
Lunch på stranden style:
- Omelettwraps med olika fyllning (stor favorit hos oss)
- Stekta ägg, makrill (antingen i tomatsås eller rökt), majonäs
- Tonfiskkakor med sallad
- Kokta korvar i termos + mina smarriga korvbröd
- Mandelpannkakor med kokosgrädde
- Ugnsrostade grönsaker med oliver och fetaost (hade vi sist vi var på picknick, riktigt gott!)
- Kall mejerifri ugnspannkaka med bacon + lök
- Tonfiskröra med kokta ägg
Fika/mellis style:
De bär du tycker om
Hoppas du får en trevlig picknick!
Här hittar du förresten min stora äta ute-lista som har lite samma tema som detta fast där får du alla tips inför att äta ute på restaurang. Det brukar ju onekligen bli mer sånt i samband med sommar och semester.