Rostade grönsaker

Mina rostade favoritgrönsaker – supergott snabbt tillbehör!

Här vill jag mest visa att det går jättebra och är supergott att rosta annat än rotfrukter i ugnen. Den här blandningen med bland annat purjolök och fänkål är supergott till fisk, men också kötträtter som biffar eller en god stek.

 

Rostade grönsaker

 

Ingredienser till ca 2 pers: 

  • 1 Fänkål
  • 1/2 purjolök
  • 1 paprika valfri färg
  • 6 körsbärstomater

 

Gör så här

  1. Dela fänkålen på hälften.
  2. Skär bort fänkålsdillen som du kan toppa grönsakerna med när du serverar (de går såklart att äta) Jag brukar skära bort det yttersta på roten, det bruna, några milimeter bara, resten behåller jag, den går både att äta och hjälper fänkålen att hålla samman.
  3. Ringla över rapsolja och salt/herbamare.
  4. Lägg in i ugnen ca 10 minuter på 175 grader (varmluft använder jag)
  5. Under tiden kan du dela paprikan i fyra/fem delar och kvarta purjolöken (det vita) dela tomaterna på hälften.
  6. Lägg sedan på dem på plåten och ringla över mer rapsolja och salta.
  7. Lägg in i ugnen igen ca 20 minuter.
  8. Klart!

 

 

Tips på tillbehör, både laxen och köttbullarna passar till båda såserna:

 

 

 

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök