Ketobollar eller Kokosbollar – superbra fettkälla!

Dela på facebook
Dela på email
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Ketobollar eller kokosbollar (påverkar inte ketosen – därav namnet) tycker jag är otroligt goda att förvara i frysen och plocka fram några minuter innan de ska ätas. De funkar såklart kylskåpskalla också, men det är nått speciellt med nått kallt med chokladsmak tycker jag!

Ketobollar är ett signum för Keto-kost, LCHF och lowcarb. Kanske för att det är många som vill ha något ”fika”, men detta blir ju inte speciellt sött. Men du vet något

Ketobollar

Ingredienser till cirka 20 stycken

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser i matberedare, eller för hand om du gillar att bli kladdig.
  2. Forma till bollar och rulla i kokos.
  3. Förvara i kyl eller frys.

ketobollar

Här finns fler recept på fatbombs. Det är superbra komplement om man vill öka fettmängden och har svårt att få i sig den mängden via frukost, lunch och middag.

TIPS! – Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

18 kommentarer

Tips! Jag rullade dem i kakao blandat med lakritspulver, det blev hur bra som helst! (Var dock försiktig med lakritspulvret då det lätt kan bli för mycket)

Hej!

Vilket märke på kokosflingorna brukar du köpa? 🙂 Jag försöker hitta ett märke med så lite kolhydrater/sockerarter i som möjligt men alla kokosflingor innehåller olika mängd. :/

Blir förvirrad av innehållsförteckningarna. 🙂

Jag köpte idag hem Garant’s Ekologiska kokosflingor som innehåller 8,4 kolhydrater och 6,6 g sockerarter. Tror du att de är okej inom LCHF? Det är svårt att veta vad för kokosflingor som man ska köpa då alla flingor innehåller över 7 gram kolhydrater eller sockerarter. :/

Idag gjorde jag ketobollar med lite kakaosmör i. Det blir gott men det är svårt med kakaosmöret. Det är ju så hårt. Smöret var rumstempererat och väldigt mjukt. Sen smälte jag kakaosmöret i micron men lyckades inte få det mjukt eller halvsmält utan det blev flytande. Så hela smeten blev lös. Ställde in den i kylen över natten. Stenhård. Fick stå framme ett tag men smeten blev lös ganska snabbt. Svårjobbad. Men det funkar. Känns som att nåt händer när det liksom smält en gång att det sen smälter fort utan att stanna i mjukstadiet. Nåja det funkar i alla fall. Kanske man ska nöja sig med att riva kakaosmöret nästa gång istället. Vet du om man kan göra kakaosmör mjukt utan att smälta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →