Chiapudding grundrecept

Grundrecept chiapudding

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Chiapudding är gott och nyttigt. Många undrar hur nyttigt det är med tanke på att det innehåller allt ifrån 5-40 gram kolhydrater (beroende på märke). Chiafrön väger mycket lite, en matsked väger 10 gram, vilket betyder att hela receptet innehåller väldigt lite kolhydrater. Det är ditt eget val hur strikt du vill vara, men jag tycker att det helt klart är värt att äta 1/4-1/2 portion då och då med tanke på hur gott och nyttigt det är.

Ingredienser till 2 stora portioner eller 4 små:

Så här gör du:

  1. Blanda ihop alla ingredienser (och kryddor du gillar) i en större bunke. Låt stå 5 minuter.
  2. Rör därefter om tills du upplever att puddingen har samma konsistens i hela skålen. Detta för att undvika den den blir rinnig längst upp och hård längst ner.
  3. Låt stå över natten, alternativt några timmar i kylskåpet.

Det här är några av mina favoritsmaker med olika kryddor:

Det går att byta ut kokosgrädden mot kokosmjölk/mandelmjölk eller liknande, men då kan mängden vatten behöva justeras till det mindre eftersom kokosgrädde är betydligt tjockare än exempelvis mandelmjölk.


3.6/5 (34 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

17 kommentarer

Hej!

Säkert en korkad fråga, men det står att man ska ha i koksgrädde. Är det vispad kokosgrädde eller den färdiga burken man kan köpa från exempelvis Kung Markatta?

Hej! Självklart är ingen fråga korkad. 🙂 Fråga på bara. <3

Du kan köra garants kokosmjölk i tetra som är lika krämig som kokosgrädde, eller vanlig kokosgrädde som du skrev. 🙂

Måste nog medge att jag hade alldeles för höga förväntningar på chiapuddingen. Trodde verkligen den skulle vara god och kanske kunna vara till bra hjälp vid sötsug. Men njaa, som sagt blev nog besviken pga mina höga förväntningar

Sötsug brukar inte gilla saker som är feta, så du kanske skulle prova att äta lite mera fett vid måltiderna, brukar vara en vanlig orsak till sug. Det finns många olika smaksättningar också, kanske just den du provade inte föll dig i smaken men att det finns någon annan som funkar bättre? Kram!

Hej, du skrev ”Många undrar hur nyttigt det är med tanke på att det innehåller 38/100 gram kolhydrater”, på mitt paket från the raw chocolate co står det 4.9 gram per 100. Alltså helt inom lchf-gränsen?

Ja nu har det kommit massor av nya märken sedan jag skrev detta, kanske skulle uppdatera inlägget, eller vad säger du? 😉

Det blir ännu godare när man äter det en dag efter. Lägg det i kylen på kvällen och ät den nästa dag på farkosten.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök