Tips för bättreminne

Om mig Fanny, som driver Lesscarbs.se

Vem är Fanny?

Jag är en kreativ, passionerad idéspruta som älskar mat. Jag älskar att laga, bjuda andra och står gärna i köket all min lediga tid. Jag var alltid med min mamma i köket och började sedan experimentera själv och därefter fick mina barn följa med i köket från födseln.

Vad jobbar du med?

Jag sa upp mig från mitt heltidsjobb 2015 och har sedan dess arbetat med min egen verksamhet. Det innefattar lesscarbs.se med tillhörande sociala kanaler, skriva böcker, content i form av recept och bilder till andra företag, events och föreläsningar.

fannyVarför lågkolhydratkost

I tonåren fick jag IBS, och stora problem med magen. När jag hade fött vår son 2011 och gått upp över trettio kilo bestämde jag mig för att testa LCHF. Jag gick ner mina gravidkilon, 36 för att vara exakt på ungefär sex månader. Min mage var helt plötsligt mycket bättre! Läs mer om LCHF och IBS här.

Jag har alltså ingen övervikt längre, jag tränar regelbundet och mår bra. Jag varierar mängden kolhydrater i perioder. Jag äter alltså strikt LCHF/keto till mycket mer liberala varianter. Grunden i min kosthållning ligger i det rena och naturliga. Jag äter tillsatsfritt i den mån det är möjligt och undviker alla mejerier utom smör. Jag är alltid 100 % glutenfri, utan undantag.

Vad gör dig glad

Extrapriser på ekologiska varor och kött. Laga mat och äta, och att spendera tid med min familj och mina barn. Jag är också väldigt intresserad av färg, form och inredning.

Det stora matäventyret – min bok

Läs allt om min kokbok i detta sammanfattade inlägg Den är supergrym och jag hoppas att du köper den om du inte redan gjort det.

Om lesscarbs

Vart får du din inspiration ifrån?

Jag får inspiration från min mamma, när jag äter något som inte är riktigt 100 och när jag bestämmer mig för att inte handla och bara använda det vi har hemma.
kokstillbehor-lesscarbs

Vad klarar du dig inte utan i köket?

Vad är viktigt för dig?

Jag brinner för att få människor att förstå att det som stoppas i munnen påverkar hälsan. Det låter ju självklart för många, men det låter helknäppt i ännu fleras. Det är något vi måste ändra på. Det behöver inte vara så komplicerat, man behöver inte spendera timmar i köket eller nödvändigtvis göra storkok och egen buljong. Det räcker att välja smart. Och få till det tänket. Då undviker man de värsta fällorna.

Ett annat intresseområde är att leva så rent som möjligt, att leva giftfritt i den mån det är möjligt. Jag älskar att plastbanta, minimera och återanvända.

Jag önskar även att barn kunde få växa upp utan mängder av socker. Barn är extra känsliga för vad deras kroppar utsätts för, och socker är absolut ingenting de behöver.
gonsaker-lesscarbs

”Kan man äta grönsaker eller?”

Den frågan får jag ofta. Svaret är: JA SÅKLART! Min stora kärlek i köket är grönsaker och det är dem jag utgår ifrån i all mat jag gör. Jag vill äta ren mat utan tillsatser, säsongsbetonat och klimatsmart. Då är grönsaker ett bra val och speciellt närodlat och ekologiskt. Jag tycker att det är viktigt att jag som vuxen visar grönsakernas värld för mina barn. Jag har gått lite djupare in på barnens mat här.

Tips på bra läsning på lesscarbs.se

#Jagsmygerinte

Som medlem i Influencers of Sweden står jag för en etisk och professionell bloggbransch. Jag följer de riktlinjer som finns och jag har skrivit under uppropet #JagSmygerInte. Jag följer alltså marknadsföringslagen och vill vara tydlig mot mina läsare/följare kring vad som är sponsrat innehåll och produktplacering på lesscarbs.se och i mina sociala kanaler.

Kontakt

Hör gärna av dig om du vill veta mer om mina recept, samarbeta, anlita mig för receptjobb/matfotojobb eller som kostrådgivare.

Sök