Det stora matäventyret

Det stora matäventyret – Av Fanny Lindkvist

Det stora Matäventyret är min första bok. Som en liten bäbis som äntligen är klar. Den har jag kämpat med många, många månader och vägen har minst sagt inte varit spikrak. Men nu är den här som sagt och jag är mycket stolt och glad över resultatet. Hoppas att du kommer att gilla den och köpa den. Det supportar verkligen mitt arbete.

Köp Det stora Matäventyret

Du kan köpa Det stora Matäventyret fysiskt hos de flesta bokhandlare (då är den av förklarliga skäl dyrare). Annars klickar du hem den enklast från Bodystore.

Köp boken hos Bodystore

Det stora matäventyret

Det stora matävenyret

Undertiteln är ”Att lyckas med barnen i köket”. Detta eftersom boken innehåller mängder av tips, råd och trix för att involvera barnen i matlagningen. Jag tar även upp roliga saker att göra kring mat, som att odla några enkla saker. Boken innehåller även mängder av tips kring hållbart tänkande, vad de olika E-ämnena betyder, hur man plastbantar allt som ligger mig varmt om hjärtat för att leva rent och naturligt.

Recepten är inte barnmat i den bemärkelsen, men mina barn har godkänt rätterna. Även personer utan barn har stor behållning av recepten. Det finns något för alla. Recepten är helt fria från mjölkprotein, gluten, soja och raffinerat socker. Några få recept på delen godsaker innehåller frukt, exempelvis frysta fruktglassar. Om du vill använda sötning ger jag olika förslag och guidar dig bland de olika alternativ som finns.

Mina tre personliga favoriter från boken och varför

  1. Vitkålswraps. Detta är helt klart mitt bästa recept i boken, enligt min mening. Alla som smakat, bakat och läst om dessa har blivit förbluffade att de bakas med vitkål. Bröden är goda, lättbakade och smakar neutralt. De håller ihop väldigt fint och smular inte sönder som många wraps tyvärr gör.
  2. Alla vänner som ställde upp, och min favoritbild i boken. Det var fint att se alla vänner som så osjälviskt ställde upp med olika saker. Tack raringar. Detta är min absoluta favoritbild i boken och jag är i färd att rama in den.
  3. Alla härliga ungar som är med och som även tyckte till och sa sitt. Det är inte alltid lätt att vara med på mina bilder, och mest fick mina egna barn utstå. Stackars er kände jag ibland när jag hörde mig själv gorma. Men det är inte lätt att fota samma sak sju gånger (inklusive laga upp allt lika många gånger) och behålla humöret på topp  med gnälliga och uttråkade barn. Men tillslut blev det ju bra. Och mina barn, och framförallt Sixten, är så stolt över boken. Det värmer mitt hjärta.
Det stora matäventyret
1. Vitkålswraps, så goda. Jag tycker helt klart boken är värd att köpa bara för detta recept!
Det stora matäventyret
Det är så härligt att tänka tillbaka på alla mina underbara vänner som hjälpte till på olika sätt. Tack för att ni finns.
Det stora matäventyret
För att inte tala om alla barn, som stod ut med mig. ”Lite gladare, men se normal ut snälla människa, stillllllllaaaaa kom igen” och så vidare. Haha. Jag verkar förlåten.

Sagt om Det stora matäventyret

Här kommer en recension av Gunnar Westling som är hämtat från BTJ, svensk bibliotekstjänst. Bibliotekarier kan köpa in en tjänst där BTJ talar om vilka nya böcker som släpps framöver och hur bra de tycker att böckerna är. Tack fina Anneth som följer mig som skickade detta till mig.

”Det stora matäventyret av Fanny Lindkvist, kostrådgivare, är en lite speciell kokbok. Alla recept är nämligen helt fria från gluten, mjölk och socker, samt påfallande kolhydratsnåla. Det innebär att ingredienser som kokosmjölk, mandelmjöl, pofiber och fiberhusk ofta förekommer i recepten, medan potatis och vanligt mjöl lyser med sin frånvaro. Kanske just därför känns många av recepten påfallande nyskapande och annorlunda, till exempel blomkålspizza och fiskburgare med broccolimos.

Till det bästa i boken hör inledningskapitlen med namn som ”Matsmart” och ”Slänga eller äta?”. Där ges råd, åsikter, synpunkter och en hel del fakta om ingredienser och tillbehör som känns relevanta och vederhäftiga. Och naturligtvis får man inte glömma kapitlet ”Barn i köket”. Det är ju barnvänligheten som är bokens tema. En lovande debut av en ny kokboksförfattare. Helhetsbetyg: 4/5. – Gunnar Westling.”

Här kommer några fina kommentarer från mina följare – love you all <3

Det stora matäventyret

Det stora matäventyret i media, bloggar och podd!

Säg gärna till om jag missat någon eller något!

Bläddra genom boken med mig

Dessa har jobbat med min bok som förtjänar ett extra tack!

Tack tjejer, ni är magiska, och jag är så glad att jag fick äran att jobba med just er.

Det stora matäventyret

Det betyder mycket för mig om du köper boken. Det stöttar mitt framtida arbete. Har du inte barn eller inte vill ha boken, köp den till någon i present. Om du gillar mig och det jag gör skulle det vara en stor tjänst. Jag ber inte så ofta om saker. Men nu gör jag det. Köp min bok. Tack. Om du redan köpt den, sprid den gärna i dina sociala medier eller bland dina vänner. Använd gärna Hashtaggen #detstoramatäventyret så hittar jag dig.

Sök