Chili chipotlekyckling i gryta – enkelt och gott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Grytor är så smidigt att göra och passar perfekt till matlådor eller middagar tycker vi. När min son ska äta kycklinggrytan tar jag 1 tsk av vardera chilisås, till mig och min man 1 msk vardera.

Chili chipotlekyckling i gryta

Ingredienser till ca 4 pers:

  • 1 kg kycklingfilé eller den del du gillar.
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1-2 tsk salt/herbamare
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk chipotle paste
  • 1 näve gröna oliver
  • 100 g salami
  • Peppar efter smak, smör till stekning

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör.
  2. Häll sedan över allt utom salami och oliver, låt puttra cirka 10-15 minuter. Lägg i oliverna och salamin några minuter innan servering.
  3. Servera med t.ex blomkålsris, som på bilden.

Så här gör du blomkålsris 

  1. Riv blomkålen på den grövsta delen på rivjärnet.
  2. Stek i rikligt med smör några minuter och salta efter smak.

Tips!

Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera mitt recept på ugnsbakad kål, basilika/brieostfylld kycklingfilé och chili/chipotlesås

eller kanske min chipotlegryta

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.