Kycklinggryta med örter/bladspenat serveras med stekt blomkålsris

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Min kycklinggryta med örter/bladspenat går supersnabbt. Lyxigt och gott på under 20 minuter. Passar hela familjen, ställ fram chiliflakes på bordet så kan alla anpassa styrkan själva!

Kycklinggryta med örter/bladspenat

Ingredienser till ca 2 pers: 

  • 2 kycklingfiléer
  • 200 g färskost med smak av vitlök och örter
  • 2 dl dl vatten (går även att ta grädde eller liknande)
  • Några rejäla nävar färsk bladspenat
  • Salt, peppar, chiliflakes
  • 1/2 blomkålshuvud
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Skiva kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor.
  2. Bryn dem i smör.
  3. Häll sedan över färskosten, vattnet och kryddor och låt puttra cirka 10 minuter.
  4. Precis innan servering rör du ner bladspenaten.
  5. Riv blomkålen på det grövsta på rivjärnet.
  6. Stek i smör några minuter.
  7. Klart!

Tips!

Gillade du den här rätten? Då borde du kolla in mitt recept på pulled beef med blomkålsris eller kål- och kycklingsallad

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.