Kokosgröt

Kokosgröt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det är så gott att äta lite kokosgröt efter att jag lämnat vår son Sixten på förskolan. Då är jag alldeles lagom frusen och hungrig för en skål gröt. Den här kokosgröten är så krämig, med en härlig sötma från både kokosgrädden och kokosmjölet.

1 skål Kokosgröt:

 

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser i en kastrull, rör hela tiden tills du får den konsistens du gillar, tänk mannagrynsgröt. Först blir den väldigt ”slemmig” men forstätt att röra så blir den bättre i konsistensen.

Servera med kokosmjölk eller grädde och några frysta bär som värms på gröten.

3.5/5 (99 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

24 kommentarer

Vilken Kanon blogg du har. Vi har ingen spis på jobbet. Villket blir bäst om man vill göra kokos gröten. Koka hemma och värma eller göra i micron? Jag måste göra något åt min vikt. Äter 15:9.
Tack för en jättetrevlig blogg.

Tack snälla för dina fina ord Marie. Jag skulle göra den hemma och sedan värma, eftersom ägget måste röras annats blir det nog ett stekt ägg i mitten och lite klumpar runtom. Kram

Hej, ska man använda kokosmjöl eller kokosnötsmjöl, har hört att det tydligen är skillnad på dessa, eller? 🙂

Hej!
Varför ska det vara frysta bär på denna gröten? Jag har färska …

Tack på förhand
ML

Jag tror att det är för att jag gjorde receptet förra vintern och jag äter endast svenska färska bär eller ekologiska frysta om jag så på vintern finns det ju bara frysta. 🙂 Men vilka bär du vill passar såklart! Kram.

Haha, det låter ju lite annorlunda. 🙂 Säkert fiberhusken som blir så, och speciellt om du kokat den lite för länge, kanske du kan ta lite mindre tid nästa gång. 🙂

Den bästa gröten jag har gjort! Helt klart kommer att göra detta flera gånger i veckan. Sist tillsatte lite lakritspulver i gröten och åt med blåbär med en tsk quinoa och kokosmjölk.
Tack för alla goda recept.

Reagera spontant på mängden smör.. 25g smör låter mkt för en portion.. men får väl tänka på intaget resten av dagen 😉

Du kan självklart minska ner det, men äter du LCHF vill du förmodligen även lägga 25 gram på toppen. 😉 Äter du ”vanligt” kan du såklart minska ner eller ta bort fettet, men det blir nog inte alls lika gott 🙂

kan man inte ändra till kokossmör? aldrig provat det men kan ju va en favorit om man gillar kokos

Min sexåring äter lätt minst 1 portion av denna. Min son äter supermycket, oftast mer än mig, och vissa dagar mindre så jag är inte så bra på vad en normal barnportion är. Min dotter äter mer vissa dagar och jättelite andra så det är inte så lätt att få en uppfattning, haha.

Hej! Jag tål inte ägg! Finns det något annat jag kan ersätta med? Mvh Johanna

Jag har ingen aning då jag aldrig räknat kalorier, inte ens när jag gick ner i vikt. Men vill du kolla kan du lägga in ingredienserna i kostbevakningen.se Lycka till!

Hej !
Har du några tips på vad man kan byta kokosmjölk mot? jag har lite svårt för mkt kokossmak men detta låter så gott!!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök