Chimichurri

Chimichurri – supergod persiljesås, passar till det mesta!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore.

Jag och min mamma hade mängder av persilja ett år och kom på recept efter recept med persilja som bas. Det var då vi snubblade över chimichurri, och det är en stor favorit på sommaren! Passar till grillat, på sallad, blandat med fetaost, på topping till pizza med mera… Tryck nedan för att komma till receptet!

Chimichurri

Ingredienser till drygt 1 dl:

  • 40 gram bladpersilja (endast bladen)
  • 1 dl god olivolja
  • Saften från 1 stor lime eller 1 citron
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Färsk chili eller chiliflakes efter smak
  • Salt och peppar

Gör så här

Det finns två sätt att göra den på beroende på vilken konsistens du vill ha.

  1. Antingen kör du alla ingredienser med en stavmixer och får en slät chimichurri.
  2. Eller så finhackar du persiljan, vitlök och chili och blandar runt samtliga ingredienser för hand (som jag gjort på bilden).Båda varianterna faller mig i smaken. Den första varianten blir mer som en sås och den andra mer som en vinegrette.

Tips!

Chimichurrin är perfekt som dipp för ostmaränger, ostchips eller sesamknäcke.

4.4/5 (8 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök