kycklingklubbor med persilja/vitlök/citron

Somriga kycklingklubbor med persilja/vitlök/citron

Mamma beställde kycklingklubbor med somriga smaker till middag. Detta blev resultatet, så smarrigt! Och enkelt.

 

 

Kycklingklubbor med persilja/vitlök/citron

 

Detta räcker till 6-8 personer:

  • 4 kg kycklingklubbor
  • 1 stort knippe persilja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 hel vitlök
  • 2 eko citroner, saft och skal
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Kör allt utom kycklingklubborna i en matberedare. Till en slät sås.
  3. Gnid in kycklingklubborna med såsen, tryck in så mycket som möjligt under skinnet.
  4. Salta lite extra på kycklingskinnet.
  5. Sätt in i ugnen tills kycklingen uppnåt 82 grader intill benet. Om kycklingen är färsk tar detta cirka 20-30 minuter. Köttsaften ska vara klar när du skär i den.

 

På bilden serveras kycklingen med en härlig sallad med fetaost och en yoghurtsås som jag kallar macciansås (blanda samman följande):

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina kycklingwraps

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök