Somriga kycklingklubbor med persilja/vitlök/citron

Dela på facebook
Dela på email

Mamma beställde kycklingklubbor med somriga smaker till middag. Detta blev resultatet, så smarrigt! Och enkelt.

 

 

Kycklingklubbor med persilja/vitlök/citron

 

Detta räcker till 6-8 personer:

  • 4 kg kycklingklubbor
  • 1 stort knippe persilja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 hel vitlök
  • 2 eko citroner, saft och skal
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Kör allt utom kycklingklubborna i en matberedare. Till en slät sås.
  3. Gnid in kycklingklubborna med såsen, tryck in så mycket som möjligt under skinnet.
  4. Salta lite extra på kycklingskinnet.
  5. Sätt in i ugnen tills kycklingen uppnåt 82 grader intill benet. Om kycklingen är färsk tar detta cirka 20-30 minuter. Köttsaften ska vara klar när du skär i den.

 

På bilden serveras kycklingen med en härlig sallad med fetaost och en yoghurtsås som jag kallar macciansås (blanda samman följande):

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina kycklingwraps

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →