lesscarbs matlåda

Lesscarbs matlåda – Massor av tips och råd för att lyckas!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Jordklok

Lesscarbs matlåda – haha låter som ett varumärke eller så. Men det är det såklart inte – ännu. Tänk om jag skulle skapa färdiga lådor som du bara kan gå ner till affären och köpa! Perfekt ju! För många matlådor är ju för sorgliga alltså. Inget jag skulle vilja sätta tänderna i precis. Men det här är något i min smak. Enkelt, och gott! 

Lesscarbs matlåda är en fräsch matlåda. En enkel matlåda som smakar gott även dag 3. Jag brukar laga mer mat på söndagar så det finns att äta av under veckan som kommer. Det tycker jag är ett enkelt och bra sätt att slippa göra dåliga val.

Lesscarbs matlåda – mina bästa tips och råd

På bilden ovan har jag gjort nötfärsbiffar, som jag kryddade med rosmarin. Jag länkar till ett par andra supergoda bifar, men jag har alltså bara ändrat kryddningen. Jag ugnsbakade 1 blomkål i mindre bitar med olivolja och salt. Sedan tillsatte jag 1 avoakdo, oliver och ännu mera olivolja. Superenkelt och gott. Jag älskar blomkål i ugn, det kan inte bli godare tror jag. Älskar det även kallt med fetaost på.

När det kommer till matlådor använder jag dem i glas eller rostfritt stål. Jordklok har många varianter som du hittar här.

Bra grönsaker att göra i ugn till matlådan: Blomkål, vitkål, rödkål, broccoli, kålrot, spetskål (all kål funkar) tillsätt goda fettkällor, några exempel: smör, antingen naturellt eller med smak, som vitlök, örter eller chili. Majonnäs, chimichurri. Variera smakerna så tröttnar du inte lika lätt.

Här finns några bra länkar på matlåde-fronten

 

Hoppas att det ska smaka! Att göra matlådor är en bra investering i dig själv och det kommer att underlätta veckan! Jag brukar göra min matlådor på söndag eftermiddag eller måndag kväll efter middagen. Blir det något över eller en inbokad lunch gör vi middag av lådan istället! Eller fryser till nästa vecka. Eller – ge bort till en kollega så han eller hon får se på en riktigt god matlåda!

lesscarbs matlåda
lesscarbs matlåda
5/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Hej! Vilka fina recept du har!tycker det är höjden av lyx med egenlagad mat,och fräsch mat i matlådan.

Hade ju varit toppen om du började med försäljning av matlådor! ? Är ju nästan omöjligt att hitta något färdigt som är lchf.
Dock jättebra med tips, jag var helt kass tidigare på att ha med mig matlåda till jobbet men nu har jag det nästan jämnt och tycker det smakar bra.

Haha ja! Men otroligt jobbigt med alla regler och riktlinjer att få till! 😉 Men stor plus och kram till dig som prioriterar dig och din mat mer nu!!

Hej! Himla bra med lådor, det jag funderar på är hållbarheten, håller maten som lagras på söndagen ända till fredag? Tack för en suverän blogg, inspiration och recept!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök