Matlåda x 5

Matlåda x 5

Inlägget innehåller köptips till Allt Gott

Varje söndag lagar jag matlådor till mannen, han älskar att äta min mat till lunch. Han föredrar matlåda framför att äta ute eftersom han då vet att ”han får i sig bra energi som mättar längre, och ger ett stabilare blodsocker”. Han är rätt klok min man. Dessutom är det fint att göra mat till honom, som en liten kärleksförklaring i en låda.

 

 

Matlåda x 5

Veckans matlådor hämtade jag från följande recept:

  1. Ugnsbakad kål med kyckling kryddad med Tutto Mio!*
  2. Grönsakspanna kyckling och curryfräsch (smaksatte dock kycklingen med en garam masala och sesamfrön och stekte den i ugnen, serverar med smetana med vitlök i)
  3. Broccolimos med kyckling kryddad med Stora karavanen*
  4. Chili chipotelkycklinggryta med ugnsbakad kål + lök
  5. Höstgryta med ugnsbakad kål + lök

Matlådor lchf

 

Jag steker kycklingfiléerna i ugnen på 175 grader tills de uppnår 72 grader. Jag använder en termometer. På så vis är de alltid saftiga.

De två grytorna är min mans favoriter. Han skulle kunna äta dem väldigt ofta. 🙂
Sedan köper min man en stor blandsallad som han har till matlådorna.

Du kan ersätta alla mejerier med kokosgrädde/mjölk och kokosolja för helt mejerifritt/paleovänligt. Det är så jag väljer att laga dessa rätter.


 

* Tutto Mio och Stora karavanen är två kryddblandningar från Herbaria som jag älskar. Du behöver bara tillsätta lite salt och sedan krydda på så är det klart. Perfekt att ta 1 kg kyckling och krydda filéerna olika och sedan använda dem i matlåda, sallad, varma och kalla under veckan. Köp dem billigare genom att klicka på bilden nedan:

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla även in ”veckans” matlådor

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Lagar du alla fem måltiderna varje söndag och lagar du bara en portion?
Tittar själv på ett bra sätt att säkra att jag och min man ”slipper” springa på restaurang och istället ha bra och nyttiga måltider med oss.
Tycker det verkar toppen att ha alla matlådorna klara redan på söndagen.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök