lesscarbs matlåda

Veckans matlådor

Inlägget innehåller köptips till Allt Gott

Varje söndag lagar jag matlådor till både min man och numer även min syster. De älskar att äta min mat till lunch. Då får de i sig bra mat, är matta och glada och kan koncentrera sig på jobbet. Dessutom är det fint att göra mat till dem, som en liten kärleksförklaring i en låda.

Veckans matlådor hämtade jag från följande recept:

Jag steker kycklingfiléerna i ugnen på 175 grader tills de uppnår 72 grader. Jag använder en termometer. På så vis är de alltid saftiga.

neptun_jaipur
De grönsaker jag använde var dessa: skalad broccolistam, fint skruren blomkålsblast, lite lök och lite vitkål. Perfekt att använda till detta ändamål 🙂

 

stekta_gronsaker

Min man/syster köper en stor blandsallad som de har till matlådorna och de brukar även ha en olivolja på jobbet som de ringlar över salladen.

 

jaipur_neptun

* Jaipurs färger och Neptuns dröm är två kryddblandningar från Herbaria som jag älskar. Du behöver bara tillsätta lite salt och sedan krydda på så är det klart. Perfekt att ta 1 kg kyckling och krydda filéerna olika och sedan använda dem i matlåda, sallad, varma och kalla under veckan. Köp dem billigare genom att klicka på bilden nedan:

 

 

3.4/5 (7 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

9 kommentarer

Ser jättegott ut. Fryser du in lådorna eller håller de i kyl under veckan?

De håller minst 5 dagar i kylen så de går åt, men ibland fryser min syster in några lådor om hon har andra kvar, det funkar också 🙂

Åh- så underbart att få tips till veckans luncher att ta med till jobbet 🙂 Du har just förenklat min jobbvecka betydligt – tack för det och tack för att du förgyller min vardag med din fina blogg med lättlagade och goda recept!

Vad lyxigt för dem 🙂 Ser jättegott ut och sedan länge är jag sugen på att köpa kryddblandningarna som du tipsar om ofta, har bara inte fått tummen ur.
Jag undrar vad ni äter på vardagskvällarna eftersom du lagar så mycket mat på söndagen? Äter ni något enklare då som inte passar i matlåda? Jag gör alltid extra mat när jag lagar middag så att det räcker till två matlådor till mig och min man till dagen efter. Vet inte om jag skulle orka stå och laga mat halva söndagen 😉

Hej!
Jag har IBS och kan inte äta lök eller kål. Finns det några recept som passar mig?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök