Mapuche fire-biffar, örtsmör och kålrabbi

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Detta recept publicerades i augustinumret av ALLTomLCHF (2015) och jag tänkte att jag skulle plocka fram det eftersom kålrabbi är i säsong! Kålrabbi är en del av kålfamiljen, och smakar väldigt milt.

6 portioner

  • 800 gram nötfärs
  • Ca 2 tsk salt
  • 1,5 msk Mapuche fire
  • 100 gram extrasaltat smör
  • 2 dl blandade färska örter
  • 4-5 kålrabbi (beror på storlek)
  • 1-2 dl färska hackade örter (välj fritt bland de du gillar)
  • Några rejäla klickar smör
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda färsen med Mapuche fire salt.
  3. Forma till biffar och lägg på grillen eller stek i panna.
  4. Mosa samman smöret och örterna, forma till en rulle i en bit bakplåtspapper. Lägg gärna in i frysen tills servering.
  5. Skala och skär kålrabbin i mindre bitar. Lägg i ugnsfast form.
  6. Salta, peppra och lägg på några rejäla klickar smör.
  7. Baka cirka cirka 15 minuter i ugnen. Precis innan servering lägger du på örterna.

Mapuche fire är en ekologisk kryddblandning som bara kräver lite salt. Supergod till allt grillat, armosmör och såser!

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Nu kan du köpa min bok Giftfri!

Jag har beställt en begränsad upplaga böcker, och du köper direkt från mig. Du visar ditt stöd och får en signerad bok!