mapuchebiffar_smorstekt_kalrabbi_ortsmor

Mapuche fire-biffar, örtsmör och kålrabbi

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Detta recept publicerades i augustinumret av ALLTomLCHF (2015) och jag tänkte att jag skulle plocka fram det eftersom kålrabbi är i säsong! Kålrabbi är en del av kålfamiljen, och smakar väldigt milt. 6 portioner

  • 800 gram nötfärs
  • Ca 2 tsk salt
  • 1,5 msk Mapuche fire
  • 100 gram extrasaltat smör
  • 2 dl blandade färska örter
  • 4-5 kålrabbi (beror på storlek)
  • 1-2 dl färska hackade örter (välj fritt bland de du gillar)
  • Några rejäla klickar smör
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda färsen med Mapuche fire salt.
  3. Forma till biffar och lägg på grillen eller stek i panna.
  4. Mosa samman smöret och örterna, forma till en rulle i en bit bakplåtspapper. Lägg gärna in i frysen tills servering.
  5. Skala och skär kålrabbin i mindre bitar. Lägg i ugnsfast form.
  6. Salta, peppra och lägg på några rejäla klickar smör.
  7. Baka cirka cirka 15 minuter i ugnen. Precis innan servering lägger du på örterna.

Mapuche fire är en ekologisk kryddblandning som bara kräver lite salt. Supergod till allt grillat, armosmör och såser!

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök