auberginerullarparmesan

Läsarfråga: Tips på bra buffé till tjejmiddag?

Här kommer en underbar fråga från en av mina läsare. Hon tänkte ha tjejkväll och ”bjuda på det jag äter” här kommer mina tips till kvällen, jag älskar småplock, så mysigt och gott! Men håll det enkelt så det blir lustfyllt, inte stressigt. 

 

Hej!
Jag ska ha tjejkväll på torsdag nästa vecka. Skulle gärna vilja ha förslag på en enkel buffé
Tänker baka sesamknäcke. Funderar på att göra tomatsoppa som jag serverar i små glas. Aubergine rullar, hur vore det? Vad mer?
Bästa hälsningar Gunlög

 

Vad roligt att du vill bjuda dina vänner på lite ”ny mat” (förhoppningsvis) Det märks när värdinnan ansträngt sig, men det behöver inte vara jobbigt för det 🙂 Här kommer mina tips, kramar från Fanny.

Först skulle jag tipsa dig att spana in detta inlägg ”Spansk tapaskväll på landet”. Där finns det massor av enkla, goda saker som passar bra! Några saker jag tror skulle passa är:

  • Den spansk tortillan, du kan kanske göra den med spenat, rödlök och vitlök?
  • Salta mandlar

spansktapas

 

Om du bara sesamknäcke kanske du kan göra dem mindre, som en femkrona (lite större kanske) och lägga på en klick fetaostkräm innan gästerna kommer.

 

fetaostkram

 

Tomatsoppa tycker jag låter bra, i glas som du säger. Det passar bra med kexen med fetaostkrämen på. Om du sedan gör auberginerullar blir det tomat igen, kanske dessa auberginerullar med parmesankräm istället (bilden)

Sedan tycker jag att du ska göra en stor sallad, gärna med kål i, typ grönkål, det är gott och mättande. Du kan ha i alla grönsaker du har hemma, men gärna några mer mättande, kanske rostad blomkål, tomat och sedan rå fänkål och lite morot. Gärna oliver också. Ta en titt på denna grönkålssallad.

En pesto är ett måste! Testa denna mandelpesto eller denna persiljepesto.

 

tomatsoppa_timjan

 

gronkal_pesto

 

pumpapesto

 

Sedan tror jag att det räcker! Kanske vill du göra en liten, men god dessert? Då rekommenderar jag en superenkel chokladdessert (gör med grädde eller kokosmjölk/grädde) eller citronpannacotta med hallonsås

 

superenkelchokladdessert
Eftersom den innehåller mörk choklad behöver du inte använda sötning och väldigt lite räcker efter maten.

 

citronpannacottamedhallonsas
Citronpannacotta, istället för hallonsåsen kan du toppa med bär.

 

Hoppas att ni får en härlig kväll och att dina väninnor vill ha recepten! Haha. 🙂

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök