Superenkel chokladdessert

Superenkel chokladdessert – endast 3 ingredienser!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det här är en väldigt god chokladdessert och oförskämt enkel – endast tre ingredienser behövs! Den blir ungefär som en tryffel i konsistensen. Beroende på hur länge du orkar vänta innan du äter den. Om du orkar vänta, vill säga …

Superenkel chokladdessert

Ingredienser till två personer:

Gör så här

  1. Värm grädden i en kastrull, och dra sedan av av från plattan.
  2. Hacka chokladen och rör ner den tillsammans med vaniljpulvret i grädden.
  3. Häll upp i serveringsskålar och ställ in i kylen i minst 30 minuter.

Jag brukar göra den här efterrätten innan middagen och sedan ta fram den ca 15 minuter innan servering. Annars blir den väldigt hård och det kan behövas ett stämjärn för att karva loss bitar (som en gäst sa till mig en gång). Detta gäller främst om du använder vanlig grädde. Jag gillar den lite hårdare och kan äta den direkt från kylen. Min man skulle nog kunna äta den utan att den kyls också. Testa vad du gillar bäst!

  1. Serveras på bilden med grädde, några jordgubbar och kakaonibs (som är ren choklad, smulad torkad kakaoböna)
  2. Jag fick många frågor vart jag köpt min tavla. Men där jag köpte den är den slut, och dessutom dyrare än vad jag sedan hittade. Så detta tips är bättre än mitt köp, för samma produkt vill säga.Här hittar du tavlan: Svart menytavla med bokstäver från Monograph
  3. Testa också min superenkla chokladpaj med detta recept som bas. 🙂

Superenkel chokladdessert

3.2/5 (35 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

13 kommentarer

Recepten trolladw bort min panik när jag fick oväntat besök från wn vän som nyss fått diabetes

Hej! Efter ett besök hos sköterska som rekommenderade mig att slåss mot mitt sockerberoende med hjälp av LCHF, vill jag bara skicka ett tack. När jag läser dina recept förstår jag att ”mitt liv inte är slut…” ???

Åh! Tack för en underbar kommentar. Den gjorde mig väldigt glad. Stort lycka till! Du klarar det, det vet jag 🙂

Jag testade denna idag och bjöd mina två yngsta syskon på 9 och 11 år. 11:åringen grimaserade och klagade på den mörka chokladen, sa att jag skulle använda ljus eller vit istället. Men ändå åt han upp allt och även lillasyster som var kvar och ville ha mer. Även jag som inte är van vid mörk choklad och tidigare inte gillat det tyckte den var god ändå. Så detta kommer jag göra fler gånger. Enkelt och få ingredienser, det gillar jag. Använde dock vaniljsocker istället för vaniljpulver då jag fick ta vad jag hade hemma. Har precis börjat med LCHF för ca en vecka sedan, så slarvar en del än så länge då jag behöver göra mig av med det jag har hemma. Har dålig ekonomi, så det får bli en långsammare övergång än så länge. Men redan märkt resultat då jag vägt under 80 för första gången på några år. Har annars legat mellan 80-85. Jag har skrivit ut en tjock bunt med recept från denna sida som jag vill prova på eftersom.

Vad roligt att den ändå gick hem trots allt, haha! Alla gör sitt bästa efter egen förmåga! Du skulle kunna hoppa över allt med vaniljpulver tills du har råd att köpa det, vaniljsocker är ju bara socker. När du har möjlighet kan du beställa denna från Bodystore, kostar ”bara” 26, det är väldigt billigt. 10 gram av annat märke (lika mycket) kostar runt 50 kr, så det är ungefär halva priset. 🙂 Frakten är dessutom fri! 🙂 Här kommer länken: http://bit.ly/2kWuCly Lycka till på din resa! Kram Fanny

Nu står dom i kylen och väntar, ska bli spännande att se vad en sådan supersnabb efterrätt smakar!!!

Hej, har du provat lägga till ett äggula? Det gjorde chokladen mindre hårt efter den blivit kyld. Tack för receptet!

tack för tips! Jag undviker råa ägg i alla former just nu då jag uppvisar allergiska tendenser av det så jag hoppar det 🙂 Man kan ju ställa fram den en stund före servering också 🙂 Kram!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök