Citronpannacotta med hallonsås

Citronpannacotta med hallonsås – superfräscht!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Den här pannacottan smakar som en citronglass jag åt i barndomen. Otroligt god och en fräsch avslutning på en god middag.

Citronpannacotta med hallonsås

Ingredienser till 4 personer:

 • 1,5 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver
 • Skalet från 1 citron (välj alltid eko när du använder skal från citrus)
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 1 knivsudd gurkmeja (endast för färgens skull, kan uteslutas)
 • 1 tsk sötning
 • 4 dl grädde
 • 1 msk citronsaft
 • 2 dl tinade hallon
 • 1/2- 1 tsk sötning

Gör så här

 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
 2. Tvätta citronen och riv det yttersta skalet. Blanda samman det tillsammans med vaniljpulver, gurkmeja, sötning och grädde i en kastrull.
 3. Koka upp på svag värme och låt bubbla några minuter. Dra sedan av från plattan.
 4. Vispa ner gelatinbladen och låt pannacottan svalna till cirka 20 grader innan du häller upp den i formar. Detta för att all vanilj inte ska hamna i botten utan fördelas i formen. (om du vill ha pannacottan helt slät kan du sila bort citronskalet, jag tycker att det kan vara kvar)
 5. Låt stå kallt cirka tre timmar.
 6. Blanda samman hallon, citron och sötning och häll över pannacottan, om du vill kan du sila igenom en finmaskig sil för en helt slät sås. Men jag gillar lite hallonfrön. 🙂

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min saffranspannacotta

3.3/5 (54 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

12 kommentarer

Hej!

Ska laga denna ikväll till fredagsmyset 🙂
Tror du den blir bra att göra kvällen innan?
Eller helst samma dag?

Vill du bara förtydliga receptet. Det står att man ska blanda ihop allt fram till grädden, grädden ska sjudas o sen i med gelatinbladen. När jag häller i gelatinbladen, är det då jag heller i det andra jag blandat ihop då, vaniljen o citoronen eller ska det koka ihop med grädden från första början?:)

PS. Vad tror du om att använda vaniljstång istället för vaniljpulver? Är det typ sånt vaniljpulver som finns att köpa, du vet den där lilla burken med rött lock, tror det står ekologiskt vaniljpulver om jag inte minns fel?:)

Tack!!

Du kan göra den kvällen innan! Det funkar jättebra. Lägg på hallonsåsen vid servering. Jag har förtydligar receptet nu, kolla och hör av dig om något känns oklart. 🙂

Du kan absolut ta vaniljstång om du vill. Jag använder precis det du menar, liten burk med rött lock. 😉

Hej!

Nu är det jag igen:)

Glömde köpa citronsaft. Antar du menar den gula citronen i plast? Går det bra att pressa ut en msk färsk saft från själva citronen istället tror du?

Hej igen! Jag menar alltid citronsaft från själva citronen. Skulle aldrig köpa den där plastcitronen. Haha. 🙂

Hej Fanny, jag undrar om det går att ersätta gelatinblad/pulver med tex xantamgum? Eller något annat som gör att det tjocknar? Fiberhusk? Chiafrön? Jag hittar inte gelatinbald där jag bor, jag är säker på att det finns… men min japanska är inte på top 😉

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök