fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köptips till Allt Gott och Kökets favoriter

Kyckling i kylen – räddaren i nöden

Kyckling i kylen – räddaren i nöden

Kyckling i kylen. Låter som ett sämre punkband eller så. Men det är verkligen en räddare i nöden. Jag älskar att göra i ordning en laddning på söndagen, och ha resten av veckan, eller ja så länge det räcker. Beror på vad jag har i görningen och hur mycket resten av familjen äter. Nu ska jag tipsa om allt du kan använda den till!

Först och främst är det ju lämpligt att berätta hur jag gör med kycklingen. Det är ju inga konstigheter. Men jag skriver upp det ändå. Många brukar skriva att kycklingfilé blir så torrt, men det blir den inte om du använder en termometer. Du kan mäta fisk, kyckling, kött eller vad du önskar. Så välinvesterade pengar! Jag använder min nästan dagligen, för jag gillar när det blir bra 😉

termometer-lesscarbs

Denna termometer från Mingle finns på Kökets favoriter (adlink).

Tillaga kycklingfiléer

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingen på en plåt eller ugnsfast form, dela om bitarna är mycket ojämna.
  3. Salta efter smak.
  4. Krydda med valfri krydda, på bilden använder jag paprikapulver. Läs mer under kryddor nedan!
  5. Ställ in i ugnen och tillaga tills de uppnår 72 grader, detta tar ungefär 15 minuter, såklart lite beroende på storlek. Exempelvis innerfiléer går ju snabbare.

Kycklingen håller minst 5 dagar i kylen tillagad.

cajun_spice_kyckling

Dessa kryddade med Cajun spice från Herbaria. Se mer nedan 🙂

Krydda kyckling

Några av mina favoritkryddor som jag ofta använder till fågel och fisk är Herbarias ekologiska kryddblandningar. Det finns massor av recept med dessa kryddor om du söker på Herbaria här på lesscarbs.se

Hur du använder din kyckling i kylen

Här kommer massor av tips! Håll till godo, min hjärna bara sprutar ur sig tips så förmodligen har du lite att testa igenom. 🙂

Frukost

Lunch/middag

Ett annat alternativ är en tapastallrik, till frukost, lunch eller middag. Du tar bara det du har hemma, som fetaost (eller annan ost) grönsaker, avokado, nötter, oliver med mera. Detta är Bettys favorit. Hon är drottningen av plockmat.

Kyckling i kylen

Caesarsallad, finns inget godare knappt. MUMS!

Kyckling i kylen

På lesscarbs pizzabotten.

Kyckling i kylen

La på kycklingen några minuter före servering så den värms upp tillsammans med grönsakerna.

Kyckling i kylen

Här stekt med gröna grönsaker som en wok.

Kyckling i kylen

En kall sallad med bland annat rå zucchini, oliver och avokado

Kyckling i kylen

Här tillsammans med ugnsbakad blomkål och majonäs (med chili)

Hoppas att detta var ett inspirerande inlägg och underlättar din vardag!

Kram Fanny

 

5 Responses to Kyckling i kylen – räddaren i nöden

  • Toppentips! Perfekt de veckor det är ’mycket på gång’ och tex planering och inspiration blir lidande..! (Fast, det är ju då jag alltid vänder mig till din sida – jag vet ju att räddningen finns där…?)

    • Haha! Tack snälla Jessica. Vilka magiska ord. Älskar även vetskapen att det finns något hemma som funkar bra. 🙂

  • Jag gör ett försök på detta just nu men valde en kalkon filé istället! ska bli intressant hur det blir 🙂

  • Jag gör ett försök på detta just nu men valde en kalkon filé istället! ska bli intressant hur det blir 🙂

Lämna ett svar