fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Kesolätt – härligt krämig omelett med keso

Kesolätt – härligt krämig omelett med keso

Omelett med keso måste ju heta kesolätt. Det är ju så lätt att göra eftersom man toppar den med vad man har hemma. Klart på några minuter, och du har en mättande och nyttig måltid framför dig.

 

 

Kesolätt

 

Ingredienser till 2 personer:

  • 200 gram keso (har du en liten burk på 250 g går det också bra)
  • 5 ägg
  • Salt, smör till stekning

 

Valfri topping, jag använde följande:

  • Smörstekt färsk vitkål med en vitlöksklyfta i på slutet av stekningen
  • Gröna oliver
  • Färsk röd chili
  • Vårlök
  • Tomater
  • Brieost

Gör så här

  1. Blanda samman ägg och keso samt smaka av med salt.
  2. Stek i smör på medelvärme, rör då och då från sida till sida så omeletten blir luftig och fin. När den är krämig på toppen lägger du på toppingen och väntar någon-några minuter till så eventuell ost hinner smälta.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då kan jag rekommendera min omelettwrap med spenat och baconröra

One Response to Kesolätt – härligt krämig omelett med keso

Lämna ett svar