kalrotsmacka

Kålrotsmacka – istället för bröd, supergott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Kålrotsmacka! Jag älskar min senaste uppfinning som såklart går att toppa med vad som helst. Det är många som upplever lite magknip, uppsvälldhet och överätning av alla brödsubstitut, medan vissa klarar det hur bra som helst. Jag personligen vill äta så mycket grönt som möjligt, gärna varje mål. Då är mina kålrotsmackor perfekt, de är dessutom supergoda!

Frukost får ju gärna gå snabbt och enkelt. Därför gör jag minst 1 plåt kålrotsmackor per gång och förvarar i kylen. Jag skivar varje kålrotsmacka ungefär 5 mm tjocka, saltar, ringlar över oliv- eller kokosolja. Bakar i ugnen på ungefär 175 grader i 20-30 minuter beroende på tjocklek och hur ”grillade” jag vill att de ska bli. Du kan strö över örter (torkade) också om du vill 🙂

kalrotsmacka
Redo för salt och olja och sedan ugnen!

Kålrot går jättebra att äta även om man äter LCHF. Kålrot innehåller förhållandevis lite kolhydrater och är väldigt nyttig. Den är rik på C-vitamin, folsyra, B6 och Kalium. Bra för magen då den innehåller mjuka fibrer. Många som börjar med LCHF gör misstaget att äta för lite grönsaker och fibrer, vilket gör att magen kan krångla, bli hård och liknande. Då är det perfekt att ta en skiva kålrot istället för en LCHF-macka (även om det är supergott ibland) Många reagerar negativt på för mycket nötter och frön, vilket är en vanlig ingrediens i LCHF-bröd.

kålrotsmacka
Här la jag in olika tjocka kålrotsmackor i kostebevakningen.se för att se mängden kolhydrater per olika skivor. Jag själv är inte kolhydratsrädd, men för dig som undrar ser du det här. Jag tycker att näringen i det man äter är mest intressant, det är den som också påverkar hälsan allra mest!

Kålrotsmacka

kalrotsmacka
Närbild på dagens macka!
  • En favorit är att toppa med Kycklingfilé (kall, kryddad med paprikapulver och salt)
  • Bladgrönt
  • Frön (i detta fall pumpafrön)
  • Nötsmör (mandelsmör på bilden)
  • Olivolja
  • Salt

Är du Paleo-kompis kan du också skiva på några skivor banan, det är super… 🙂

Andra goda toppingar

Om du behöver fixa middag snabbt kan du också använda kålrotsmackorna som innehåll i en god sallad.

kalrotsskivor

3.8/5 (17 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

11 kommentarer

Detta låter supergott och praktiskt! :)Ska genast testa något liknande. Jag äter dock inte FOD MAP just nu, så hoppas rotselleri funka lika bra? Den har ju lite starkare smak iofs men, den är tydligen mkt mer lättsmält om man ser i FOD MAP listan.

Åh! ja, sötpotatis. låter bra 🙂 Men den blir kanske för mjuk eller hur får du dem att bli så där ”mackiga” och fasta då?

Kanongott med örter och majonnäs eller mandelsmör på! Lätt var det med! Tack så mycket för receptet! 😀
För övrigt, så verkar jag alltså inte behöva skala kålroten?

Hej,
Det här var riktigt gott, en mild och bra frukost för mig som vill äta mejerifri lchf. Har du fler tips på frukost utan mejerier eller kokosmjölk som är bra när man vill komma i ketos?

Trevlig dag!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök