Kyckling i kylen. Låter som ett sämre punkband eller så. Men det är verkligen en räddare i nöden. Jag älskar att göra i ordning en laddning på söndagen, och ha resten av veckan, eller ja så länge det räcker. Beror på vad jag har i görningen och hur mycket resten av familjen äter. Nu ska jag tipsa om allt du kan använda den till!
Först och främst är det ju lämpligt att berätta hur jag gör med kycklingen. Det är ju inga konstigheter. Men jag skriver upp det ändå. Många brukar skriva att kycklingfilé blir så torrt, men det blir den inte om du använder en termometer. Du kan mäta fisk, kyckling, kött eller vad du önskar. Så välinvesterade pengar! Jag använder min nästan dagligen, för jag gillar när det blir bra 😉
Tillaga kycklingfiléer
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg kycklingen på en plåt eller ugnsfast form, dela om bitarna är mycket ojämna.
- Salta efter smak.
- Krydda med valfri krydda, på bilden använder jag paprikapulver. Läs mer under kryddor nedan!
- Ställ in i ugnen och tillaga tills de uppnår 72 grader, detta tar ungefär 15 minuter, såklart lite beroende på storlek. Exempelvis innerfiléer går ju snabbare.
Kycklingen håller minst 5 dagar i kylen tillagad.
Krydda kyckling
Några av mina favoritkryddor som jag ofta använder till fågel och fisk är Herbarias ekologiska kryddblandningar. Det finns massor av recept med dessa kryddor om du söker på Herbaria här på lesscarbs.se
Hur du använder din kyckling i kylen
Här kommer massor av tips! Håll till godo, min hjärna bara sprutar ur sig tips så förmodligen har du lite att testa igenom. 🙂
Frukost
- I en omelett
- Finns också Kesolätt!
- Till äggröra
- På Kesoplättar
- På något gott bröd (med majonäs eller smör)
- På Kålrotsmackor
- I wraps
Lunch/middag
- Till en god sallad
- Kycklingsallad
- Caesarsallad
- Våfflor (gör en kycklingröra och ha på, se nedan)
- Langos (fredagsmys!)
- Blomkålspizza (utan ost)
- Lesscarbs Pizzabotten
- Auberginerullar (finns flera recept, du kan hacka i kyckling i fyllningen)
- Till kycklingröra
- Till ugnsrostade grönsaker
Ett annat alternativ är en tapastallrik, till frukost, lunch eller middag. Du tar bara det du har hemma, som fetaost (eller annan ost) grönsaker, avokado, nötter, oliver med mera. Detta är Bettys favorit. Hon är drottningen av plockmat.
Hoppas att detta var ett inspirerande inlägg och underlättar din vardag!
Kram Fanny
6 kommentarer
Toppentips! Perfekt de veckor det är ‘mycket på gång’ och tex planering och inspiration blir lidande..! (Fast, det är ju då jag alltid vänder mig till din sida – jag vet ju att räddningen finns där…?)
Haha! Tack snälla Jessica. Vilka magiska ord. Älskar även vetskapen att det finns något hemma som funkar bra. 🙂
Jag gör ett försök på detta just nu men valde en kalkon filé istället! ska bli intressant hur det blir 🙂
Jag gör ett försök på detta just nu men valde en kalkon filé istället! ska bli intressant hur det blir 🙂
Roligt! Det blir säkert kalas 🙂
Älskar sådana här tips med enkla recept och preppande som förenklar vardagen men som man själv ändå inte tänker på. En fråga om något annat, du äter ju en hel del kål och hur fungerar det för dig med IBS? En kollega till mig har börjat med FOODMAP pga IBS och då var det en del kål sorter som gick bort.