7 billiga middagar för hela familjen som lagas under 30 minuter (del 2)

Det var otroligt populärt att skriva ett inlägg om billiga, enkla familjevänliga rätter, varför inte göra en till sådan lista? Faktum är att detta är ett av mina mest lästa inlägg genom alla år! Här kommer sju nya tips! (Del 1 av denna receptserie hittar du här.)

 

7 billiga middagar för hela familjen

Jag garderade mig genom att skriva ”under 30 min” fiskrätten kan nämligen ta både 20 eller 30 min beroende på hur tinad fisken är. Huvudsaken är att det går fort, eller hur? 🙂

För att göra det hela ännu billigare, köp storpack och frys in det som blir över och använd till nästa vecka eller liknande. Man behöver inte äta ”kyckling hela veckan” bara för att det är billigt om man inte vill. 🙂
Är det något du inte har hemma eller inte har råd att köpa kanske det finns något i frysen du kan ersätta med, exempelvis kan du ta kyckling i det sista receptet istället för korv, och du kan köpa ett större kycklingfärspaket och använda till köttbullarna, för att ge några exempel.

Till sonen och dottern brukar vi servera helt kokt bovete eller rotfrukter när de vill ha något som suger upp såsen. Detta passar ju dock inte dig som äter LCHF för viktminskning (strikt/normal) eftersom kolhydraterna är höga i speciellt bovetet (men det är en glutenfri ört så ett bra alternativ till växande barn)

 1. Tomatsoppa med timjan och ostchips
  7 billiga middagar


 2. Dijonkyckling med ångkokt broccoli
  7 billiga middagar


 3. Fisk med Lesscarbs italienska sås servera med blomkålsris
  7 billiga middagar


 4. Salviaköttbullar med Broccolimos
  7 billiga middagar


 5. Kycklingburgare med timjan och vitlök ät dem i kål/salladsblad
  7 billiga middagar


 6. Tonfisksås med zoodles
  7 billiga middagar


 7. Korv och broccolilåda
  7 billiga middagar
4.6/5 (8 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *