Broccolimos

Broccolimos – utmärkt alternativ till potatismos!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Kanske det enklaste tillbehöret, mättar bra, mejerifritt (om du tillåter smör, vilket de flesta gör, annars ta kokosolja) och otroligt gott.

Broccolimos

Ingredienser till ca 2-4 pers (beroende på hur mycket annat man har till):

Gör så här

  1. Skär broccolin i bitar. Använd hela broccolin, även stjälken. På den skär du bort det yttre skalet, det är några mm in mot mitten (skalet kan vara väldigt trådigt)
  2. Koka broccolin al dente i ordentligt saltat vatten, ca 5-8 minuter.
  3. Häll av vattnet, stavmixa tillsammans med smöret/kokosolja och smaka eventuellt av med mer salt. Det är väldigt gott att blanda ner lite rå broccoli i moset tycker jag, för lite härliga kontraster.

Tips!

Vill du ha fler recept på mos? Kolla in mitt brysselkålsmos med rostad fänkålslax eller vitkålsmos med en twist

3.2/5 (10 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

vilka massa kul matideer du har för lchf!jag har följt 56 kg men du är lika bra och har för mig nya ideer!Friterade vaxbönor-vem hade kunnat komma på det!har du provat fritera andra bönor ? och jag har provat din chipotlegryta -jättegott-tar gärna emot ditt nyhetsbrev!

Varmt välkommen hit! Jag tycker mycket om Åse, och är glad att du hittade hit också. Det ena behöver inte utesluta det andra. 🙂 Jag har faktiskt inte testat andra bönor, men det borde funka bra! Vad kul, jag älskar också den grytan. Signa gärna upp för mitt nyhetsbrev här: https://lesscarbs.se/nyhetsbrev/ Kram Fanny

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök