fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Broccolimos – utmärkt alternativ till potatismos!

Broccolimos – utmärkt alternativ till potatismos!

Kanske det enklaste tillbehöret, mättar bra, mejerifritt (om du tillåter smör, vilket de flesta gör, annars ta kokosolja) och otroligt gott.

 

Broccolimos

 

Ingredienser till ca 2-4 pers (beroende på hur mycket annat man har till):

  • 500 gram broccooli
  • 50 gram smör/ ca 2 msk kokosolja
  • Salt

 

Gör så här

  1. Skär broccolin i bitar. Använd hela broccolin, även stjälken. På den skär du bort det yttre skalet, det är några mm in mot mitten (skalet kan vara väldigt trådigt)
  2. Koka broccolin al dente i ordentligt saltat vatten, ca 5-8 minuter.
  3. Häll av vattnet, stavmixa tillsammans med smöret/kokosolja och smaka eventuellt av med mer salt. Det är väldigt gott att blanda ner lite rå broccoli i moset tycker jag, för lite härliga kontraster.

 

Tips!

Vill du ha fler recept på mos? Kolla in mitt brysselkålsmos med rostad fänkålslax eller vitkålsmos med en twist

2 Responses to Broccolimos – utmärkt alternativ till potatismos!

  • vilka massa kul matideer du har för lchf!jag har följt 56 kg men du är lika bra och har för mig nya ideer!Friterade vaxbönor-vem hade kunnat komma på det!har du provat fritera andra bönor ? och jag har provat din chipotlegryta -jättegott-tar gärna emot ditt nyhetsbrev!

    • Varmt välkommen hit! Jag tycker mycket om Åse, och är glad att du hittade hit också. Det ena behöver inte utesluta det andra. 🙂 Jag har faktiskt inte testat andra bönor, men det borde funka bra! Vad kul, jag älskar också den grytan. Signa gärna upp för mitt nyhetsbrev här: https://lesscarbs.se/nyhetsbrev/ Kram Fanny

Lämna ett svar