Chokladkaka med svarta bönor är en saftig, god och naturligt glutenfri kaka som har en väldigt god och rik chokladsmak. Att addera Clean kollagen Bars ger en härlig textur i kakan, och att tillsätta Real Broth Choklad tillför kollagen. Med min rabattkod Fanny20 får du alltid 20% rabatt hos Nyttoteket. Vill du se mig laga kakan kan du se denna video på mitt Instagramkonto.
Jag har en hel del goda bakverk här på bloggen, det finns något för alla smaker. Några favoriter är:
Du behöver till en springform 24 cm
- 100 gram smör
- 1 förpackning färdigkokta svarta bönor (à 380 g)
- 3 ägg
- 1 dl valfri sötning eller socker, jag använder björksocker
- 1 dl raw kakao
- 1/2 dl real broth choklad från Nyttoteket
- 1,5 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Gör chokladkaka med svarta bönor så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och mixa med bönorna.
- Vispa ägg och sötning poröst.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda försiktigt ihop alltsammans.
- Lägg smeten i en springform. Hacka gärna i 1-2 Clean Collagen bars från Nyttoteket i mindre bitar.
- Ställ in mitt i ugnen. Vill du ha den kladdigare räcker 7-8 minuter, vill du ha den mer fast blir 15 minuter bra.
- Låt kakan svalna. Servera med vispgrädde, vispad kokosgrädde eller en kula glass. En näve bär till är alltid rätt tycker jag!
Mina digitala böcker
Jag skulle även vilja passa på att tipsa om mina E-böcker. Det finns olika sorter, tre böcker som handlar om bowls, som är perfekta till vardagen, till matlådan och till fest. Det finns även två böcker som handlar om såser, röror och en om brysselkål. Min fysiska bok Det stora Matäventyret finns också som digital bok. Att köpa någon av mina böcker stöttar mitt arbete och gör att jag kan fortsätta skapa recept helt gratis som detta ovan.