Pappas fräscha tårta

“Pappas fräscha tårta” – supergod, frisk limepaj

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Min pappa är helt galen i denna dessert. Alltid när vi pratar om någon dessert kommer kommentaren “lite fräsch tårta kanske” Egentligen skulle jag väl kalla detta limepaj. Men den går under namnet “fräscha tårtan” så den får fortsätta heta det ett tag till. Väldigt enkel och god!

 

Pappas fräscha tårta

Ingredienser till en tårta 24 cm:

Gör så här

  1. Följ receptet för pajskalet. Låt svalna helt.
  2. Vispa grädden hårt.
  3. Tvätta limen noga, riv skalet och pressa ut saften ner i en liten skål.
  4. Blanda limesaft och sötning tills sötningen löst sig.
  5. Separera äggulorna och spara vitorna i en burk (du kan använda dem till andra recept, här finns massor av tips)
  6. Blanda samman grädden, äggulorna, och limeblandningen och häll ner i pajskalet
  7. Ställ in i frysen minst fyra timmar. Ta fram minst 30 minuter före servering. Toppa gärna med färska bär.
Pappas fräscha tårta
Pajskalet till söta pajer

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min superenkla chokladpaj

4.2/5 (11 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

15 kommentarer

Vilken dessert …helt fantastisk ….tack så mycket….du har dom bästa recepterna!

Hej, Den blev jättefin, men jag tyckte den blev lite väl syrlig, lime är säkert olika söt, så nästa gång tar jag lite mindre lime och smakar mig fram, idag fick jag fylla på med jordgubbar 🙂
Jag lyckades tyvärr inte lägga till en bild här i kommentaren.

Absolut, inga problem. Ta bara fram den ett tag innan servering så den är lite mjukare. Hoppas att du röstar på mig i matbloggspriset, du behöver bara gilla bilden i länken:bit.ly/rosta-lesscarbs

/F

Det har jag aldrig testat, måste göra det. Säg till om du testar. Man skulle ju kunna testa med hälften av smeten bara för att se resultatet 🙂

Ser jättegod ut! Äts den som den är eller behöver man typ grädde till? Bär ser jag att många lagt till, borde bli gott med hallon ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök