Lesscarbs Lesscarbs
Tjockt fröknäcke – enklare att äta och mer likt vanligt knäcke!

Tjockt fröknäcke – enklare att äta och mer likt vanligt knäcke!

Tjockt fröknäcke är extra gott tycker jag. Det är rättså besvärligt när de faller sönder för att de är så galet tunna. Det tar extra lång tid med de tjocka såklart, men jag tycker att det är värt det. Det gör även min man som tackar mig när jag gör ”tjockisar”. Hoppas att du gillar detta, slänger även med tips på topping. 

När äter man egentligen fröknäcke? Det var det någon som frågade mig på Instagram för någon dag sedan. Det gör du såklart som du vill, men till en kopp kaffe/te, till en god soppa, som mellis, som drinktilltugg eller så smular du dem på en sallad! Det är väldigt gott! Jag blötlägger alltid fröna innan, och om du inte tål mandel ersätter du enkelt med mer frön!

Tjockt fröknäcke gör du med samma recept som med mina vanliga fröknäcken. Här nedan finns lista på ingerdienser.  (klicka på bilden)

Fröknäcke

Tjockt fröknäcke – How to

Istället för att göra 2 plåtar gör du en! Ja, så enkelt är det faktiskt. När det kommer till gräddning gjorde jag såhär:

130 grader i 4 timmar, sedan skar jag till lagom stora bitar, och efter det vände jag på det och körde lika länge på andra sidan. Men känn dig fram med din ugn och gräddningstid. Du kanske kör ett dygn på lägre värme eller bränner av det på högre temp. Syftet är att det ska bli ordentligt torrt. Det är svårt att ge exakt tid då alla ugnar lever sina egna liv.

 

tjockt fröknäcke

Här gjorde jag små hjärtformade kex till jul

 

Smarriga toppingar

Hoppas att detta hjälper dig att skapa supersmarriga mackor framöver! Jag har alltid en låda hemma, det har räddat många sura miner innan middagen. Godast är nästan med mycket smör om du frågar mig, ibland är det så gott att hålla det enkelt. Ha en fin dag! Kram Fanny

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Tjockt fröknäcke – enklare att äta och mer likt vanligt knäcke!

  • Jag läser om.olika recept men att hitta de var värre! Fröknäcke…du skriver om dem och hur de gräddas och det finns bild (de hör problemet återkommer) men ingred hittar du inte. På flera ställen samma sak.

    • Du klickar på bilden med en röd bricka som är bland det första på hela inlägget. Då kommer du till receptet. Här kommer det igen som en länk: http://lesscarbs.se/lchf-frukost/froknacke/. Man bör inte ha samma recept på flera ställen på sin blogg om man vill att google ska gilla en, därför har jag inte samma recept på flera ställen, men jag länkar alltid tydligt mellan 🙂

Kommentera