lesscarbs-stavmixer

Läsarfråga: Vilken stavmixer använder du?

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kökets favoriter

Vilken mixer jag använder är utan tvekan den vanligaste frågan jag får. Haha, det är faktiskt helt sant. Blir några mejl per månad, minst. Tänkte att jag lika gärna kan slänga upp det här för dig som inte har mejlat mig ännu 🙂

Varför det är min andra stavmixer är egentligen en historia för sig, men det slutade hur som helst med att jag tappade själva motorn i ett stengolv, det var lite väl mycket för gamla Bettan så jag köpte helt enkelt en ny. Med det sagt, tappa inte din mixer i ett väldigt hårt golv på hög höjd. Annars fungerar den som en klocka.

Fördelar och likheter med min man:

  • Stark som en björn (1000 W)
  • Lång (mixerskaftet är extra långt, i rostfritt stål med tre knivar)
  • Har många extra ess i rockärmen (staven är av metall, större matberedardel som rymmer 1250 ml och vispar, samt mixerkärl såklart)
  • Någon att lita på (majonäsen blir alltid perfekt, går att baka med, göra pesto med och krossa is)

Jag kan varmt rekommendera denna, och flera av mina vänner som är hemma hos mig och testkör den har av som en händelse behövt köpa en ny mixer själva. 🙂

Recept perfekta för en stavmixer

saffransalioli

Jordgubbssmoothie


Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

21 kommentarer

Hej och tack för att du rekommenderar en bra mixer, just som jag håller på att leta upp en ny till vårt hushåll. Vi gör mycket majonnäs och annat gott.
Jag har en undran om hur den är att hålla in knappen på, då jag har artros i tummar och fingrar så får den inte vara för hård. Är de övriga grejerna rejäla?
Är den ok så kanske det blir en sådan här 🙂
Mvh Pia

Min dotter kan mixa själv (självklart med övervakning hela tiden) så jag skulle säga att den är enkel. 🙂 Jag använder alltid turbofunktionen. De övriga grejerna är rejäla, riktigt bra med den stora matberedardelen! Hoppas du blir nöjd. Kram!

Jag använder en från Kitchen aid. Dyr som satan men så fruktansvärt bra. Använder den minst en gång om dagen, kontant. Krossa is, nötter, göra smoothies, röror, ”hacka” lök, vispa grädde, göra drinkar osv osv. Oslagbar 🙂

Tyvärr tyckte jag inte mixern var någon höjdare. Den har låg rotationshastighet vilket gör att det kan ta lite tid att mixa och den får svårt att slå sönder t.ex. mindre kärnor från bär. Delen under bladen är också alldeles för hög och bred. Det går inte att mixa små mängder p.g.a. att bladen ligger högt och det går inte att mixa i t.ex. en vanlig shaker då den är så bred. Min förra var billigare och bättre.

Men maten är god. 🙂

Tycker du att den har låg rotationshastighet? Jag tycker den snurrar på superbra om man inte har lägsta nivån. 🙂 Jag har aldrig haft en mixer som kunnat mixa sönder typ hallonkärnor helt släta, har du? Låter coolt! Om man vippar lite får den plats i burkar och liknande, typ i glas, men jag förstår vad du menar. Jag brukar bara använda mixerskålen som är till och sedan hälla över. Jag brukar inte mixa väldigt små mängder utan brukar göra mer och göra färre gånger, men jag har hört det jag också om man typ gör 1 dl majonäs, men vem behöver så lite? 😉 Tack för din kommentar. Det livar upp med flera åsikter än bara mina. Kram!

Har du någon Blender? Jag har köpt en Magic bullet mini igår och hoppas använda den mycket.

Hej! Nej jag använder bara min stavmixer med tillbehör. Tycker att den är jättebra och täcker alla mina behov. 🙂

En dum fråga kanske, jag tycker det skvätter nåt hemskt när man kör med stavmixer… vad gör jag för fel?

Då låter det inte som att du har den långt ner i botten? För mig stänker det inte, speciellt inte om jag använder den högre bägaren som hör till. Kan det vara till hjälp? Kram!

Tror jag har en dålig stavmixer, en billig sak… Har precis beställt en sån du tipsar om!

Hej! Har just köpt den du rekommenderar här! Ska bli spännande att testa, börjar med något enkelt som mct-kaffet till frukosten 🙂 I bruksanvisningen står att man inte kan hacka is och nötter men det verkar funka enligt vad du skriver?

Jag har använt den till att göra nötsmör många gånger! Däremot krossa is har jag inte testat med den nya versionen (som jag har).

När jag läser beskrivningen av den stavmixer du rekommenderar, så har den inte tre knivblad, utan två. Är inte det en försämring?

Ja! Jag tycker att den har bättre form också och man kan mixa mindre mängd, vilket inte fungerade lika bra med den andra.

Hej,
Nu har jag tråkigt nog en negativ upplevelse av denna mixern.
Jag köpte nämligen denna mixern och den funkade kanonbra tills efter några månader då plötsligt plastkåpan (i staven) lossnade ur sin plats och samtidigt slet sönder plasten i enheten där rotationen sker. Och nyligen hände så gott som samma visa igen några månader efter jag fick en ersättare av samma modell.
Jag är även frustrerad över hur de klassar locket till minihackaren som maskindisk-bart när det tar en absurd tid innan vatten och antagligen diskmedel har runnit ut.
Tvivlar nästan på mig själv fastän jag använder apparaten efter instruktionerna då jag inte kan förstå varför!

Hej
Använder du Wilfa Stavmixer SM-1000FP? Gillar du den?
Jag behöver köpa en ny då min Bosch inte håller sig fast i själva basen. Bosch vill jag nog inte ha mer eftersom den var ett måndagsex redan från början. Så nu funderar jag på Wilfa.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök