Lesscarbs.se fyller 2 år!

Idag, har det gått 2 år sedan jag och min man startade lesscarbs.se den 1 juni 2014. Jag är superglad att så många tycker om det jag gör, och jag får ännu mer energi att fortsätta göra det. Eftersom min man är en siffernörd så har jag bett honom samla ihop lite statistik om hur det gått för lesscarbs.se det senaste året.

Den 1a juni 2014 fick jag 500 följare på Instagram, och bestämde mig då för att börja skriva ner och publicera recepten. Det har varit – och är fortfarande – superkul att laga maten, ta bilderna, skriva recepten och läsa era uppmuntrande kommentarer (1 226 kommentarer totalt sedan start).

Jag vill säga ett STORT TACK till dig som läser detta, och ger mig energin att fortsätta.

Statistiken nedan gäller 1 juni 2015-2016.

Översikt

Jag blir så glad av att se att allt fler och fler personer kommer till lesscarbs.se för att läsa och inspireras av mina recept. (Det är mer än dubbelt så många besök det senaste året jämfört med det första året.) Här nedan är siffror för det senaste året, och i parentes står ökningen i procent.

 • 849 169 besök (+105 %)
 • 400 417 besökare (+137 %)
 • 2 304 119 sidvisningar (+86 %)
 • 183 nya recept

Här ser vi hur trafiken till lesscarbs.se ökat över tiden. Ser bra ut tycker jag! (Det blev många besök i januari 2016, antar att många ville börja på sina nyårslöften.)

trafik-2014-2016

Var bor mina läsare?

I princip alla mina läsare kommer från Sverige – men vet du varifrån i Sverige då? Här är topp 5 län.

 1. Stockholm – 35 %
 2. Västra Götaland – 16 %
 3. Skåne – 12 %
 4. Östergötland – 4 %
 5. Uppsala – 3 %

10 mest lästa recepten

Här är de de recepten som lästes flest gånger det senaste året. I parentes står antalet visningar. Det är en bra blandning av recept. Lite förvånande att Dunderdrycken är jättepoppis – men iofs var ju många sjuka i vintras …

 1. Min dunderdryck med citron och ingefära (54 201)
 2. Receptsamling lchf smoothies (43 028)
 3. Lesscarbs snabba bröd (37 674)
 4. Grundrecept lchf sesamknäcke (36 242)
 5. Vitkålsgratäng lchf (25 417)
 6. Kesplättar lchf (23 288)
 7. Ägglatte och fettkaffe (22 538)
 8. Enkelt microbröd (21 382)
 9. 6 snabba desserter (19 801)
 10. Kladdkaka lchf (19 667)

Jämfört med tidigare år

statistik-2014-2016

Lesscarbs i sociala medier

Sedan starten har jag förutom sajten också kickat igång en Facebook-sida och nyhetsbrev. Känns himla kul att så många är intresserade av och tycker att det jag gör är värdefullt. Nedan är siffrorna totalt sett från idag, den 1 juni 2016.

Och så lite historia

Här är inlägget där jag berättar om första året för lesscarbs.se

Här är det första inlägget jag skrev på lesscarbs.se:

https://lesscarbs.se/lchf-frukost/rabarbersmoothie/


Här är den första bilden jag la upp på Instagram (inte lika snygg som bilderna idag hehe). Den här skönheten satte igång allt 🙂

Min första gröna smoothie. Var väl sådär, ska det smaka #kompost? #lchf #amning #lavkarbo

A photo posted by LCHF – Recept och Inspiration (@lesscarbs) on


Så här såg lesscarbs.se ut i juni 2014, när jag började skriva för 2 år sedan.

lesscarbs-startsida-2014


Tack för dessa två år!

Hoppas att du tycker att det var kul att läsa detta och se lite siffror på hur det har gått. Och att du fortsätter att komma tillbaka och läsa mina framtida recept och inlägg. Det blir jag superglad av.

Skriv gärna en kommentar nedan och säg vad du tycker om lesscarbs.se.

Tack och hej!
/Fanny

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Hej och Grattis!

Det som är så unikt och bra med Lesscarbs.se är den ton som du håller i ditt arbete. Okrångligt, vardagsnära och med ett så trevligt bemötande både ti texter och inte minst i svaren på alla kommentarer.
Tack för en jättebra site!!

Hej Anna! Tack snälla för dina värmande ord. Det är roligt att du skriver just det, för det är exakt så jag vill uppfattas, eftersom det är så jag är. 🙂 Om jag inte har PMS men det är ju en helt annan femma. 😉 Jag ska fortsätta mitt arbete för dig och alla andra som älskar mina recept. Kramar!

Hej och tack för alla fantastiska recept och tips du bjuder på!
Älskar dina recept, allt jag provat har varit jättegott och det jag gillar bäst är att det oftast är få ingredienser och enkelt att tillaga och det gillar jag!
Är jätteglad att jag hittade din sida och rekommenderar den till alla jag känner 🙂

Tack Jonna vad glad jag blir! Du sätter fingret på det jag strävar efter, det enkla och okrångliga. 🙂 Kram till dig!

Hej! Är en av alla som är här på din sida regelbundet. Gillar dina recept och enkelheten i dem. använder din sida när det är dax att skriva veckans matsedel och klickar mig in på lunch/mat i menyn. Hade dock önskat att den i sin tur var indelad i lite olika kategorier så som kött, fisk, fågel, vegetariskt med mera. Du har ju så väldigt många bra recept numera…

Hej Maria, Tack för feedback. Vi håller på att se över detta. Ett tips är är att söka på exempelvis fisk, lax eller liknande i sökrutan så kommer dessa recept upp 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök