LCHF Kaffe

LCHF Kaffe – Ägglatte och fettkaffe

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Detta med fettkaffe är en riktig snackis. Många nybörjare tror att man måste dricka fettkaffe när man äter LCHF. Det behöver man inte alls. Jag tycker dock att det är ett bra sätt att få i sig fett på morgonen om du exempelvis inte är så stor i maten till frukost, har ont om tid eller om du vill ha frukost ”on the go”. Här finns två varianter på mer mättande kaffe, både blir härligt skummiga!

2 olika varianter på gott LCHF Kaffe:

Ägglatte

Detta är ett bra recept för dig som är trött på att äta ägg men vill få i dig dess goda och mättande egenskaper. Jag har med hjälp av kostbevakningen.se näringsberäknat en kopp.

Ägglatte fakta

Så gör du ägglatte: Stavmixa samman ingredienserna i den vänstra kolumnen. Alltså:

  • 1 kopp kaffe
  • 1 ägg
  • 1 msk smör (eller kokosolja)

Jag brukar även tillsätta 1 krm kanel och 1 krm kardemumma, så gott!


Fettkaffe

Det finns mängder av varianter på fettkaffe, och lika många varianter som personer som dricker det. Du kan i princip ha i hur mycket smör/olja du vill, men detta är en bra riktlinje tycker jag.

Fettkaffe fakta

Så gör du fettkaffe: Stavmixa samman ingredienserna i den vänstra kolumnen. Alltså:

  • 1 kopp kaffe
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk smör

Jag väljer alltid kokosolja med smak, jag var lite skeptisk till en början, men nu älskar jag det! Jag börjar ibland längta efter just den smaken. Men klarar du inte av det ska du självklart välja smaklös kokosolja. Du kan också välja smör med eller utan tillsatt salt.

 


Jag har tidigare skrivit om kokosolja, skillnaden mellan ”silverpaketet” och den ekologiska som jag använder. Du kan också ha kokosgrädde eller vanlig 40 % grädde i kaffet. God kaffestund!

Och du, om du vill ha något gott till kaffet tipsar jag om min fenomenala cheesecake.

Produkter du behöver till fettkaffet köper du enkelt på Bodystore, de har bland annat ekologisk kokosolja och MCT-olja, frakten är fri!

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

23 kommentarer

Hej!
Vad synd att recepten på fettkaffe inte syns! Inte i min dator/ iphone i alla fall!

Under bilden (son inte syns) står receptet. Jag ska kolla varför bilderna inte visas. Tack för att du sa till!

Hej!
Jag undrar om man kan dricka fettkaffe pä kvällen istället för till frukost? Jag älskar frukost och vill fortsätta äta mina varianter. Brukar alltid äta något slags kvällsmål, men funderar då på om jag ibland kan byta ut kvällsmålet mot fettkaffe eller om det är en dålig idé? Ett kvällsmål för mig kan tex vara 2 kokta ägg och en smoothie. Jag äter inte enligt någon speciell filosofi utan försöker bara äta så bra som möjligt.
Tack för många bra recept!!
Mvh Anna

Hej! För det första behöver du inte dricka fettkaffe alls. 🙂 Äter du det du skriver efter middagen eller som middag? Om du äter en bra middag ska du inte behöva äta ”mellis”. Tack för din fråga! 🙂

Okej tack för svar! Jag äter kvällsmål utöver middagen. Äter frukost ca 9, lunch ca12.30, middag 16.30. Så därför äter jag gärna något på kvällen vid 20 för annars blir jag hungrig innan jag lägger mig. Detta de dagar jag är ledig, jobbar annars natt och då blir ju måltiderna lite annorlunda tider 🙂 Jag behöver inte gå ner i vikt utan äter så bra jag kan för att må bra och orka träna.
Tänkte att det kunde vara gott att prova fettkaffe men då struntar jag i det då?
Mvh Anna

Säker på att det är ingredienserna i den vänstra kolumnen som skall mixas? I receptet för Ägglatten.

Ja precis, det stämmer, alltså: 1 kopp kaffe, 1 ägg och 1 msk smör (eller kokosolja). Kram och lycka till!

Dricker äggmjölk med nezkaffe varje morgon då jag har svårt att äta frukost. Är mätt till lunch.

Hej!Och tack för en jättebra sida!
Är nybörjare i LCHF världen och måste ställa en kanske dum fråga angående fettkaffe!Min fråga lyder som följer:ska kaffet vara varmt eller kallt ?

Nu är ju detta ett äldre inlägg, men jag brukar kombinera de båda. Kaffe, smör, mct-/kokosolja och ett ägg. Då behöver man aldrig välja bort något känner jag 🙂

Ett tips, det går lika bra att byta kaffe mot te! Går säkert bra med ägg i teet också (har inte provat) En som inte gillar kaffet på morgonen!

Kan man ha shaker istället för att använda mixer? Sparar tid när man går upp fem ?

Vad är en shaker? Varm dryck i typ en drinkshaker är inte en bra idé, brukar bli fel tryck och allt sprutar. 😉

Godmorgon! Testade precis min första ägglatte. Tog även kanel o kardemumma i. Mums! Tack för många bra recept och inspiration!

Jag har märkt att jag har problem med laktos… I så fall både smör och grädde faller ut. Men jag undrar om man kan ha olivolja i stället för?

Smör brukar funka ändå, men inte grädde. Det är ju inte alltid lämpligt att använda olivolja istället för mejeriprodukter. Skulle exempelvis inte funka i en pannacotta 😉 Men kokosmjölk/grädde är lättare att ersätta med grädde. Kokosolja är också bra!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök