Detta är en restfest som jag brukar kalla det när man äter rester. Det låter lixom lite roligare än “vi tar lite slattar och äter upp så de inte blir gamla”. Vill bara visa att även de mindre resterna kan användas istället för att slängas, och då är omelett det perfekta alternativet!
Kesolätt med aubergineröra, kyckling och chilimajo
Ingredienser till 2 personer:
- 1 sats kesolätt (du kan byta keson mot annan mejeri som du har hemma)
Sedan toppade jag med följande:
- 1 dl aubergineröra
- 1/2 dl 10-sek majo med vitlök
- Lite sallad (från en caesar sallad, mest tomat/sallad och lite lök kvar)
- Några bitar heurekakyckling
Släng inte mat! Gör en ny rätt istället. Mat-svinn är en stor miljöbov, och helt onödigt och dessutom slöseri med pengar. Om du inte vet vad du ska göra, frys det som går tills du vet vad du ska laga.
Tips!
Om du gillade den här rätten borde du definitivt kolla in min goda omelettwrap med broccolihummus och currykyckling
5/5
(2 Reviews)