Kål- och kycklingsallad – färgexplosion till lunch eller middag

Dela på facebook
Dela på email
Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Kål- och kycklingsallad – vilken färgexplosion, eller hur? Jag älskar älskar älskar grönsaker. Kommer alltid att göra och kommer aldrig att ge upp dem för något i världen. Hoppas att denna tallrik inspirerar dig att äta lite grönt idag! 

Kål- och kycklingsallad gör du enkelt genom att kombinera olika grönsaker och tillagningssätt. Det brukar vara en bra idé om du vill maximera ditt näringsintag. Broccolin har jag ångat, kålen är ugnsbakad och så vidare. Dock tar ju detta lite mera tid, men inte så värst jobbigt eftersom det mesta sköter sig själv.

Kål- och kycklingsallad

Till denna sallad använde jag följande: 

  • 1 mindre sötpotatis (går att byta till exempelvis kålrot)
  • 1 näve grovhackad vitkål och ett gäng brysselkål
  • 1 stor näve grönkål
  • 2 rejäla nävar blandsallad
  • Lite rödlök
  • 1 tunnskivad polkabeta (mest för att det är så snyggt och gott med lite krisp)
  • Kokosolja, olivolja, smör (eller ghee) + salt
  • Kycklinglårfilé eller annan kyckling av ditt val cirka 200 gram, du kan också ta halloumi.
  • Salt, peppar och paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader (jag är sällan supernoga med just temp till grönsaker, beror på hur mycket tid jag har)
  2. Dela sötpotatisen i två delar (eller runda skivor om den är stor) och lägg på en plåt tillsammans med hackad vitkål och brysselkål. Gnid in med kokosolja eller olivolja och salta. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter, rör gärna om kålen då och då.
  3. Skär polkabetan tunt eller med en mandolin. Jag brukar lägga dem i iskallt vatten för att ge dem lite extra krisp.
  4. Stek kycklinglårfilén (det är den bit jag föredrar) i ordentligt med smaklös kokosolja och en klick smör. Jag brukar använda salt, peppar och paprikapulver. Jag steker dem krispiga i kanterna, det tar en stund med det är så otroligt gott!
  5. Ångkoka broccolin eller koka den hastigt 1-2 minuter, jag vill behålla lite krispighet.
  6. Stek grönkålen med kokosolja, jag älskar att ha på lite äppelcidervinäger den sista minuten.
  7. Lägg upp på en tallrik och servera med en god sås eller röra, se förslag nedan.
Kål- och kycklingsallad
Samma sallad med Wild Chipsröra som jag fotade till Wild Chips Instagramkonto som jag fotar till varje månad.

Goda såser som passar till

Här kommer ett gäng såser som jag tycker passar till den här salladen.

Kål- och kycklingsallad
Ruccolapesto, supergott! Det måste du testa!
Kål- och kycklingsallad
Supergod aubergineröra.

Ha en fin dag så hörs vi snart igen.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →