Kål- och kycklingsallad

Ruccolapesto – utan nötter, passar paleo/veganer

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Ruccolapesto har jag velat testa länge. Du vet säkert vid det här laget att jag är galen i pesto. Jag tycker att det passar till det mesta. Grillat, fisk, sallad, föknäcke, paj, zoodles, ja allt möjligt. Den här peston är nötfri och om du vill ha den helt mejerifri (utan parmesan) tar du bara lite mer solroskärnor. 

Ruccolapesto är förresten något jag velat testa länge. Det har bara inte blivit av. Men nu när vi var hos mamma igår och jag och Z var i stan för att handla till middagen fanns det ingen persilja som jag skulle göra pesto av, så då äntligen passade det perfekt!

Ruccolapesto

Ingredienser:

 • 2 dl solroskärnor (100 gram)
 • 150 gram ruccola
 • 60 gram parmesan, grovt riven, eller vegansk parmesan eller 2-3 msk Bjäst
 • Skal från en citron och saften från halva
 • 1 större vitlöksklyfta
 • 1/2 tsk salt
 • 1,5 dl olivolja

Gör så här

 1. Torrosta solroskärnorna i en panna, lägg sedan på ett fat så de svalnar.
 2. Skölj ruccolan och lägg ner i en matberedare.
 3. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en pesto. Du bestämmer konsistensen.
 4. Tillsätt mer olja om du vill, smaka av med mer salt om det behövs. Är du saltkänslig kan du självklart hoppa över saltet och smaka dig fram.

Tips: Uteslut paremesanen och ersätt med 1/2 dl solroskärnor till. Du kan hoppa över citronen också om du vill och ersätta med lite vatten. Jag tror att det skulle bli gott med lite chili i också!

Får du mersmak på pestofronten rekommenderar jag detta inlägg där jag samlat flera av mina pestorecept. Där hittar du både mandelpesto och pesto med persilja. Båda är to die for och mina syskon äter dem med sked.

kyckling-med-pesto
Exempel på middag med pesto. 🙂

Hoppas att du gillar det här receptet, har du någon pestofavorit? Du kanske sitter på min nästa favorit. Det vill jag inte missa så tipsa gärna!

Kram Fanny

3.7/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

All typ av pesto är ju gott!
Jag önskar att jag hade ramslök i närheten så jag fick göra en ramslökspesto…

Hej,
Får jag låna lite av din tid?

Efter jul ska vår dotter börja på förskolan. Hon är konstaterat allergisk mot ägg och reagerar starkt på mjölk. So far so good vad gäller läkarintyg.

Men sen kommer vi till det potentiellt svåra i att jag inte VILL att hon ska äta sojaprodukter pga risk för reaktion då proteinet liknar mjölk och pga av den hormonstörande aspekten. Gluten har hon aldrig testat, och så vill jag att det förblir men det har jag ju heller inget intyg på…

Hur har du gjort, och har du några bra länkar till tillförlitliga studier som jag kan hänvisa till, kanske både till läkaren och förskolan?

Jag är själv känslig mot gluten och vill verkligen inte att hon ska äta det, speciellt inte nu när vi tampas med mjölkallergin då jag vill att hennes lilla mage ska få läka ifred.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök