Biffstroganoff – hur gott är inte det? Jag älskade det när jag var liten, och här kommer min version av det hela. Jag väljer att köra helt tomatbaserad, och om du inte tycker att det är “rätt” kan du väl bara tänka att det är “Fannys köttgryta” eller något sådant. 🙂 Hoppas att du får glädje av receptet! ?
Jag skulle verkligen uppskatta om du lämnade betyg på detta recept, samt andra recept du gillar på min sida. Det är väldigt uppskattat, och gör att fler hittar dem.
Fannys Biffstroganoff
- 3 gula lökar
- 1/2 vitlök (6 klyftor ungefär)
- 1 kg högrev
- 1 märgben
- 1 dl rött vin
- 2 msk balsamvinäger
- 3 msk tomatpuré
- 2,5-3 msk grönsaksfond (koncentrerad)
- 3 lagerblad
- 2 pkt hela tomater 500 gram
- 1 stor morot, ca 200 gram
- 2 stjälkar selleri
- 2 dl vatten
- Svartpeppar, chiliflakes, ev lite salt om det behövs
Gör så här
- Skär löken i mindre bitar och bryn i valfritt fett.
- Skär sedan köttet i mindre bitar och stek även det i några minuter. Salta, peppra och ha på chiliflakes.
- Stek tomatpurén tillsammans med kött och lök någon minut för att den ska blomma ut i smakerna.
- Tillsätt sedan allt utom morot och selleri och låt puttra på svag värme minst 1 timme utan lock.
- Skär morot och selleri i mindre bitar och tillsätt i grytan, låt koka ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört och fint. Detta steg brukar jag göra med lock, men du kan variera med/utan beroende på hur mycket grytan kokar ner.
- Smaka av med mer salt om det behövs. Servera med blomkålsris och en stor sallad.
Hoppas att du gillar receptet, vill du göra andra grytor, rekommenderar jag dessa:
- Höstgryta – Mustig högrevsgryta
- Kycklinggryta med kanel, ingefära, chili
- Fiskgryta LCHF
- Chipotlegryta – fånigt enkel och fånigt god
- Oxsvansgryta med gremolata och blomkålsris
- Medelhavsinspirerad köttgryta med fetaost och oliver
- Underbart god kycklinggryta med ingefära, vitlök och gurkmeja
3.4/5
(7 Reviews)