fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Fiskgryta LCHF – superfräscht och farligt gott

Fiskgryta LCHF – superfräscht och farligt gott

Många gånger finns det inget jag kan vara så sugen på som fiskgryta. Det kanske beror på att jag älskar alla komponenter var för sig, och när de sedan blandas i en rätt uppstår ett fyrverkeri framför mina ögon! Tryck nedan för att komma till receptet!

Fiskgryta LCHF

 

Ingredienser till fyra hungriga personer:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • Fyra stjälkar selleri
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk herbamare
  • 9 dl vatten
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 150 g sockerärtor
  • 1 grön paprika
  • 1/2 stor zucchini
  • 200 g räkor med skal
  • 400 g vit fisk
  • 500 g lax
  • Smör att steka i
  • Peppar
  • Chiliflakes

 

Gör så här

  1. Skala lök och hacka den grovt.
  2. Bryn den i smör tillsammans med fänkålen och selleristjälkarna som du också hackar grovt. (Spara gärna ”fänkålsdillen” till garnering, se bilden)
  3. Hacka vitlöken och paprikan grovt.
  4. Lägg ner dem i grytan tillsammans med lagerblad, herbamare, vatten, de hela skalade tomaterna, tomatpurén.
  5. Peppra och strö över chiliflakes (jag tog ungefär 1 krm till denna gryta).
  6. Låt koka ca 10-15 minuter på medelvärme under lock.
  7. Under tiden kan du skala räkorna, kvarta zucchinin, skär fisken i bitar som är ungefär 2×2 cm.
  8. Salta fisken och lägg sedan ner den i grytan, och lägg zucchinin och sockerärtorna ovanpå.
  9. Lägg på locket och ta bort grytan helt från plattan.
  10. Vänta ca 5 minuter och se efter så fisken är klar.
    Under tiden du väntar kan du göra saffransaliolin, receptet på den hittar du här.
fiskgryta

Lilla Sixten älskar fisk. 🙂

 

fiskgryta

Fiskkgryta

Här bytte jag zucchini och sockerärtor mot blomkål och haricoverts, ta det du har hemma!

 

Tips!

Vill du se mer av mina fiskrecept? Då borde du kolla in min fiskgratäng eller tonfisksallad med tahini

2 Responses to Fiskgryta LCHF – superfräscht och farligt gott

Lämna ett svar